Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Јесење цвеће за дворише: Посадите га сада и уживајте у погледу током хладних зимских дана

Са јесењим временом нам је дошло и хладно време које полако почиње да смета нашим биљкама које смо засадили у жардињери или башти. Али, постоји велики број оних које их могу заменити и учинити ваш простор још лепшим.

1728305517_shutterstock_2496526689.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

То су отпорне биљке које могу претрпети ниске температуре, а и даље вам цветати уз одговарајућу негу, што значи да ћете моћи да имате украшену терасу до почетка зиме – након којег ипак треба одабрати друго цвеће или се одлучити за “паузу”.

Хризантеме

Хризантеме су право јесење цвеће које ће улепшати ваш простор. Можете их купити у свакој цвећари, након чега се саде у саксије и постављају на светло место, на којем нема директне сунчеве светлости. Залива се на два до три дана, односно док површина земље у потпуности не буде сува. Да би вам раскошније цветале, осушене цветове сеците редовно.

Дан и ноћ

Не воле велику топлоту, али им одговара хладноћа. Засадите их при крају лета и цветаће вам до првих већих мразева. Очекујте их и у пролеће!

Астер-Лепа Ката

Прелепи цветови у боји лаванде ће привлачити лептире, али и велики број погледа. Потребно им је доста светлости и сунца, па га засадите на таквом месту. Бићете одушевљени.

Алисум (Лобуларија)/медни цвет

Доступни у белој и љубичастој боји, алисум цвеће ће изгледати једнако лепо у саксији или директно у земљи. Учиниће да ваше двориште или жардињера изгледа као у бајци, а још боље ће изгледати ако се раздвоје лепим украсним камењем.

Украсна вишегодишња жалфија

Сјајна за почетнике, али довољно лепа за искусне ботаничаре. Са цитним лила цветовима, ова биљка ће на савршен начин украсити било ваше двориште или жардињеру. Пошто јој је потребно доста светлости, препоручује се садња на јужној и западној страни, али се може засадити и на источној.

(Женски магазин)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas