Ukoliko već imate njoke - koristite njih za recept.
Svi vole italijanska jela, a svi zaboravljaju da ukusno testo ima i naša, srednjeevropska kuhinja.
Pročitajte još: Najlakši vikend-slatkiš: Pupoljci RUŽICA od lisnatog testa za 100 dinara (FOTO)
Šufnudle su poput duguljastih knedlica. Prave se isto kao njoke - od brašna, krompira i jajeta, ali malo tvrđe. U Banatu ih zovu "čikovi" i jedu ih kad ne znaju šta bi mogli za večeru.
Sastojci:
- 1 jaje
- 1 krompir
- 100 grama brašna
- šaka sveže žalfije
- kocka butera
Priprema:
Šufnudle sada mogu da se kupe u supermarketima, ali ako ne možete da ih nađete umesite ih od brašna, ispasiranog kuvanog krompira i jajeta. Šufnudle treba da budu tvrđe od njoka, pa dodajte brašno dok to ne postignete. Oblikujte ih kao njoke, ali neka budu špicaste na krajevima.
Pročitajte još: Kupite dve kruške i napravite brzo i lako ovaj ELEGANTNI slatkiš poput francuskih kuvara (Foto)
U tiganj zagrejte buter i ubacite šaku sveže žačfije, a ako su listovi veliki pocepajte ih na pola. Dodajte šufnudle i pržite ih na buteru dok ne promene boju. Mešajte dok se prže da bi dobije boju sa svake strane.
Pročitajte još: Ove TORTICE su preteča kapkejkova, ukusnije su i zdravije! Treba vam samo ČAŠA (FOTO)
Šufnudle, na kraju, pospite narendanim sirom ili mlevenim orasima.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU