Malo drugačiji i mnogo ukusniji recept za spremanje lazanja.
Oglas
Ne morate da tragate za novim jelima. Nekad je dovoljno da malo izmenite stare recepte i spremite fantastičan obrok.
Sastojci:
- 1 pakovanje svežih kora za lazanje
- 200g kačkavalja isečenog na listove
- 200g praške šunke
- 100g šampinjona
Za bešamel:
- 50g izrendanog kačkavalja
- 4-5 kašika brašna
- 3 kašike ulja
- 3 kašike istopljenog maslaca
- 450ml mleka
- suvi začin, so
- biber
Pročitajte još: PALENTA kakvu do sad niste probali: Pečena u rerni, služi se uz aromatični UMAK (RECEPT)
Priprema:
- Šampinjone isečene na listiće prodinstati na ulju uz dodatak bibera. Potom, u šerpi zagrejati i promešati ulje, maslac, pa dodati brašno i kratko propržiti. Nakon toga, naliti smesu mlekom i dobro mešati.
- Paralelno dok se kuva, mešati smesu kako se ne bi stvorile grudvice i dodati so i suvi začin.
- Kuvati i mešati dok se ne dobije gušći sos, a pred kraj kuvanja dodati i 25g narendanog kačkavalja.
- Uzeti jednu koru, premazati je jednom kašikom bešamela, a potom staviti kačkavalj i list šunke. Na početak kore dodati pola kašike šampinjona, pa sve uviti u rolnu.
- Rolne ređati u pleh prethodno premazan bešamelom. Poređane rolnice premazati preostalim sosom.
- Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Pred kraj pečenja pospite lazanje izrendanim kačkavaljom.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas