Овај колач може да стоји неколико дана и подједнако је укусан као и првог!
Пијани колач је савршен прилог уз кафу или чај.
Прочитајте још: Четири ствари морате урадити док је Сунце у БИКУ, а прва је ЉУБАВ
Потребно је:
- 2 јаја
- 140 г шећера
- кесица ванилин шећера
- 200 г брашна
- кесица прашка за пециво
- кашичица цимета
- 100 мл уља
- 100 мл млека
- 100 г џема од кајсије
- 100 г сувог грожђа
- 2 кашичице рума
- 2 кашичице лимуновог сока
Прочитајте још: Зелени тањир за Велики петак: Таљателе са туњевином (РЕЦЕПТ)
Потопите суво грожђе у рум на пола сата. Миксером мутите јаја са обе врсте шећера све док смеса не постане пенаста. У брашно умешајте прашак за пециво и цимет, па их, наизменично са уљем и млеком, додајте јајима. На крају умешајте џем, помешан са лимуновим соком и оцеђеним сувим грожђем. Калуп димензија 30х10 центиметара обложите папиром за печење, па у њега излијте смесу.
Прочитајте још: ЗЕЛЕНИ тањир који даје ЕНЕРГИЈУ и добро РАСПОЛОЖЕЊЕ (ФОТО)
Пеците у рерни, претходно загрејаној на 180 степени, око 50 минута. Ако желите, пре сервирања поспите колач шећером у праху.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ