Ovaj kolač može da stoji nekoliko dana i podjednako je ukusan kao i prvog!
Pijani kolač je savršen prilog uz kafu ili čaj.
Pročitajte još: Četiri stvari morate uraditi dok je Sunce u BIKU, a prva je LJUBAV
Potrebno je:
- 2 jaja
- 140 g šećera
- kesica vanilin šećera
- 200 g brašna
- kesica praška za pecivo
- kašičica cimeta
- 100 ml ulja
- 100 ml mleka
- 100 g džema od kajsije
- 100 g suvog grožđa
- 2 kašičice ruma
- 2 kašičice limunovog soka
Pročitajte još: Zeleni tanjir za Veliki petak: Taljatele sa tunjevinom (RECEPT)
Potopite suvo grožđe u rum na pola sata. Mikserom mutite jaja sa obe vrste šećera sve dok smesa ne postane penasta. U brašno umešajte prašak za pecivo i cimet, pa ih, naizmenično sa uljem i mlekom, dodajte jajima. Na kraju umešajte džem, pomešan sa limunovim sokom i oceđenim suvim grožđem. Kalup dimenzija 30h10 centimetara obložite papirom za pečenje, pa u njega izlijte smesu.
Pročitajte još: ZELENI tanjir koji daje ENERGIJU i dobro RASPOLOŽENJE (FOTO)
Pecite u rerni, prethodno zagrejanoj na 180 stepeni, oko 50 minuta. Ako želite, pre serviranja pospite kolač šećerom u prahu.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU