Грожђе је основно воће, док се грожђице, суво грожђе, такође користе у исхрани као додатак, најчешће десертима.
Када је реч о томе шта је хранљивије и здравије, ево детаљног упоређивања хранљивих састојака како бисте направили свој избор, прилагодили оно што је здраво за ваш организам, а шта морате избегавати уколико имате неки здравствени проблем.
Прочитајте још: Невероватне предности УЉА КАРАНФИЛИЋА: Служи као прва помоћ код овог честог проблема
Грожђице и грожђе су практично идентични по изгледу, али се разликују у хранљивим вредностима
Грожђе је познато као краљица воћа, користи се у многим посластицама и, наравно, представља примарни састојак у процесу производње вина. Суво грожђе је грожђе које је или осушено на ваздуху или сушено на сунцу.
Они се често користе у многим посластицама. Они се користе као богат извор енергије и састојак богат хранљивим састојцима попут калијума, гвожђа и калцијума.
Прочитајте још: Пријавила се за посао, па добила одговор који ју је РАСПЛАКАО: Писмо је хит, а људи су збуњени: "Да ли је ово слатко или језиво?" (ФОТО)
Грожђице и грожђе су практично идентични по изгледу, али се разликују у хранљивим вредностима. Дакле, овде је детаљно поређење нутриционистичких вредности између њих двоје.
Шећер
Прочитајте још: Ову биљку не треба да чувате ако желите да се удате (ФОТО)
Када се грожђе осуши, количина шећера у њему постаје концентрована. Дакле, у погледу садржаја шећера, грожђице имају већи садржај шећера од грожђа. То их чини штетним за оне који пате од дијабетеса или било ког таквог стања код којег је проблем шећерна пића.
Антиоксиданси
Антиоксиданси помажу у одржавању доброг здравља и спречавају разне хроничне болести. Када се воће осуши, компоненте у њима постају концентрисане. Дакле, количина антиоксиданата присутних у грожђицама је 3 пута већа од количине присутне у грожђу.
Прочитајте још: Нигде земље, а ЗУМБУЛ цвета и мирише. Магија? Не, ово је ТАЈНА
Калорије
Када је реч о поређењу броја калорија, грожђице имају већи број калорија у поређењу са грожђем, јер калорије постају концентрисане у првом кад се осуше.
Губитак тежине
За оне који покушавају да смршају, суво грожђе је за њих боље јер имају већу количину калорија у односу на грожђе.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ