Салате, ролати, па чак и кексићи... Много је начина на које мoжете да их употребите
Ако и ви спадате у ред домаћина који се сваког Ускрса прецене и обоје више барених јаја него што им треба, имамо одличне идеје како да искористите вишак.
Мимоза салата за 30 минута
Састојци:
- 200 г рендане шунке
- 200 г ренданог кашкаваља
- 3 тврдо кувана и рендана јаја
- 100 г мајонеза
- 3 већа рендана кромпира
- 2 киселе павлаке
- со
Прирпема:
Шунку, качкаваљ, јаја и кромпир посолите и промешајте. Прелијте мајонезом и киселом павлаком, сједините и салата је готова.
Прочитајте још: РЕЦЕПТ ЗА ПРОЛЕЋНЕ ПАЛАЧИНКЕ: Искористите остатке поврћа за доручак или вечеру са укусним умаком
Ролат од спанаћа и кромпира са јајима
Састојци:
- 500 г кромпира
- 1 главица црног лука
- 350 г спанаћа
- 7 јаја (3 жива и 4 кувана)
- 50 г маслаца
- со
Припрема:
Кромпир скувајте у посољеној води. Кад се охлади, ољуштите и изрендајте. Спанаћ потопите у посољену врелу воду. Оцедите и ситно исецкајте. Додајте у нарендан кромпир заједно са наренданом главицом лука. У смесу додајте 3 умућена јаја. Посолите и побиберите. Све промешајте, док се не добије хомогена смеса. Развуците преко алуминијумске фолије.
Преостала 4 кувана јајета ставите у један крај коре са спанаћем. Уз помоћ фолије кору увијте у ролат и ставите у подмазан плех. Прелијте растопљеним маслацем. Пеците на 200°Ц.
Са лососом и мирођијом
Кувана јаја исеците на коцкице. Обарите два већа кромпира и такође их исеците на коцкице. У чинији помешајте мајонез и јогурт, тако да добијете густи дресинг. Мирођију исецкајте на ситно и умешајте у прелив. Исеците 100 грама димљеног лососа на трачице, и помешајте све састојке. Салату послужите хладну.
Прочитајте још: Освежавајућа посластица богатог укуса: РЕЦЕПТ ЗА КАПКЕЈК са кокосом и лиметом
Са туњевином и кромпиром
Пробајте рецепт за салату "нисоаз", чија су основа кувани кромпир, зелена салата, јаја и – све што волите! Ми вам предлажемо да уз кромпир, јаја и салату додате парадајз, туњевину из конзерве и црне маслине, прелијете све дресингом од лимуна, сенфа и маслиновог уља и послужите уз тост.
Чоколадни колачићи
Састојци:
- 180 грама маслаца
- 180 грама брашна
- 100 грама смеђег шећера
- 3 тврдо кувана јаја
- Кашика прашка за пециво
- Кашичица екстракта ваниле
- 150 грама чоколаде
Припрема:
Загрејте рерну на 180 степени. Миксером пенасто умутите маслац и шећер, па додајте исецкана јаја и ванилу. Не брините ако и даље видите комадиће јаја, неће се осећати када се колачи испеку. Додајте прашак за пециво и брашно па мутите још пар минута, потом умешајте шпатулом чоколаду изломљену на комадиће. Кашиком формирајте колачиће и поређајте их на папир за печење, па пеците десетак минута, ови колачи не би требало да се препеку, већ да буду мекани изнутра. Охладите их и сервирајте.
БОНУС ВИДЕО: