Приредите прави угођај својим укућанима укусним и кремастим мафинима
Чоколадни мафини савршен су слаткиш по укусу свих генерација. Имају довољно интезиван чоколадни укус, савршено су мекани и кремасти, без много ододатног шећера и што је најбитније за домаћице са пуним радним временом - праве се за свега 20 минута.
Прочитајте још: Разлике у васпитању: У Србији је дете сито, а у Шведској у природи!
Састојци за мафине:
- 300 грама брашна
- 1 прашак за пециво
- 50 грама какаоа
- мало соли
- 200 грама шећера
- 2 јаја
- 125 грама маслаца
- 300 милилитара млека
- 200 грама чоколаде
Припрема чоколадних мафина
Умутити јаја и шећер. У посебној посуди помешати брашно, прашак за пециво, со, какао па у то додати умућена јаја и шећер, млеко и маслац. Све сјединити и додати део чоколаде исецкане на коцкице.
Прочитајте још: Како да избегнете пуцање ускршњих јаја током кувања? Прочитајте неколико савета који ће вас решити мука
Сипати по две кашике смесе у сваку корпицу/калуп и посути остатком исецкане чоколаде. Пећи на 180-200 степени око 15 минута.
Уживајте!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ