Priredite pravi ugođaj svojim ukućanima ukusnim i kremastim mafinima
Čokoladni mafini savršen su slatkiš po ukusu svih generacija. Imaju dovoljno intezivan čokoladni ukus, savršeno su mekani i kremasti, bez mnogo ododatnog šećera i što je najbitnije za domaćice sa punim radnim vremenom - prave se za svega 20 minuta.
Pročitajte još: Razlike u vaspitanju: U Srbiji je dete sito, a u Švedskoj u prirodi!
Sastojci za mafine:
- 300 grama brašna
- 1 prašak za pecivo
- 50 grama kakaoa
- malo soli
- 200 grama šećera
- 2 jaja
- 125 grama maslaca
- 300 mililitara mleka
- 200 grama čokolade
Priprema čokoladnih mafina
Umutiti jaja i šećer. U posebnoj posudi pomešati brašno, prašak za pecivo, so, kakao pa u to dodati umućena jaja i šećer, mleko i maslac. Sve sjediniti i dodati deo čokolade iseckane na kockice.
Pročitajte još: Kako da izbegnete pucanje uskršnjih jaja tokom kuvanja? Pročitajte nekoliko saveta koji će vas rešiti muka
Sipati po dve kašike smese u svaku korpicu/kalup i posuti ostatkom iseckane čokolade. Peći na 180-200 stepeni oko 15 minuta.
Uživajte!
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU