Доносимо вам рецепт за заванично најбржи начин за припрему мафина. Ово ће вам одсад постати једини начин припреме.
Мафини су посластица која представљају прави ужитак, а оно што их чини посебно привлачним је њихова једноставност и могућност да их прилагодите свом укусу, а да увек испадну веома укусни. Било да желите нешто слатко за ужину, десерт уз кафу, или брзу посластицу за изненадне госте, мафини су идеалан избор.
Такође, могу бити богати различитим додацима попут воћа, чоколаде, ораха, или, у овом случају, чоколаде и какаа. Овај рецепт је савршен за све који желебрзу припрему, а максималан ужитак, пише "Срећна".
Састојци:
3 јаја
шоља (200 мл) јогурта
⅔ шоље уља
шоља шећера
2 кашике какаа
2 шоље брашна
прашак за пециво (10 г)
50-100 г чоколаде (по жељи, можете користити тамну, млечну или мешавину)
Припрема:
У већу посуду разбијте јаја и додајте јогурт, уље и шећер. Све добро измешајте док се састојци не сједине. По жељи можете користити миксер за брже мешање. У добијену смесу постепено додајте брашно, прашак за пециво и какао. Мешајте док не добијете глатку и уједначену смесу, без грудвица. Исецкајте чоколаду на ситније комаде и убаците је у смесу. Лагано промешајте да се чоколада равномерно распореди.
Калуп за мафине обложите папирним корпицама или га премажите маслацем. Сипајте смесу у сваки калуп, пунећи га до две трећине, како би мафини имали простора да нарасту. Мафине пеците у претходно загрејаној рерни на 180°Ц око 20-25 минута, или док не поприме златно-смеђу боју. Проверите да ли су готови тако што ћете убости чачкалицу у средину једног мафина, ако изађе чиста, мафини су спремни.
Након печења, мафине оставите неколико минута да се прохладе, затим их извадите из калупа и сервирајте. По жељи, можете их посути шећером у праху или прелити чоколадним преливом.
Стилл
Бонус видео: