Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

САВРШЕН РЕЦЕПТ ЗА НАЈБРЖЕ МАФИНЕ: Калсичан слаткиш у потпуно новом издању

Доносимо вам рецепт за заванично најбржи начин за припрему мафина. Ово ће вам одсад постати једини начин припреме.

1728372962_shutterstock_2497113121.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Мафини су посластица која представљају прави ужитак, а оно што их чини посебно привлачним је њихова једноставност и могућност да их прилагодите свом укусу, а да увек испадну веома укусни. Било да желите нешто слатко за ужину, десерт уз кафу, или брзу посластицу за изненадне госте, мафини су идеалан избор.

Такође, могу бити богати различитим додацима попут воћа, чоколаде, ораха, или, у овом случају, чоколаде и какаа. Овај рецепт је савршен за све који желебрзу припрему, а максималан ужитак, пише "Срећна".

Састојци:

3 јаја
шоља (200 мл) јогурта
⅔ шоље уља
шоља шећера
2 кашике какаа
2 шоље брашна
прашак за пециво (10 г)
50-100 г чоколаде (по жељи, можете користити тамну, млечну или мешавину)
Припрема:

У већу посуду разбијте јаја и додајте јогурт, уље и шећер. Све добро измешајте док се састојци не сједине. По жељи можете користити миксер за брже мешање. У добијену смесу постепено додајте брашно, прашак за пециво и какао. Мешајте док не добијете глатку и уједначену смесу, без грудвица. Исецкајте чоколаду на ситније комаде и убаците је у смесу. Лагано промешајте да се чоколада равномерно распореди.

Калуп за мафине обложите папирним корпицама или га премажите маслацем. Сипајте смесу у сваки калуп, пунећи га до две трећине, како би мафини имали простора да нарасту. Мафине пеците у претходно загрејаној рерни на 180°Ц око 20-25 минута, или док не поприме златно-смеђу боју. Проверите да ли су готови тако што ћете убости чачкалицу у средину једног мафина, ако изађе чиста, мафини су спремни.

Након печења, мафине оставите неколико минута да се прохладе, затим их извадите из калупа и сервирајте. По жељи, можете их посути шећером у праху или прелити чоколадним преливом.

Стилл 

Бонус видео: 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas