Ова торта је намењена сладокусцима и правим уживаоцима хране, а с обзиром да је мало компликована за прављење и захтева много састојака (чак 22 јаја), може се рећи да је ово торта за специјалне прилике!
Уколико сте нашли свечану прилику или сте пак само жељни да експериментишете и пробате ово чудо од торте, онда је време да се баците на посао!
Прочитајте још: СЛАТКО СЛАНА ФАНТАЗИЈА! Направите МАФИНЕ са тиквицама и јабуком - рај за непца!
Састојци:
- 22 јаја
- 600г шећера у праху
- 600г маслаца
- 600г отопљене чоколаде
- 600г млевених ораха
- 150г млевених лешника
Припрема:
Умутити 22 жуманца, 600г шећера у праху, 600г маслаца, 600г отопљене чоколаде. Затим у другој посуди умутити 22 беланца и 600г млевених ораха. Спојити онда ове две смесе и одвојити за фил и две коре.
Фил: око 1/3 масе + 150г млевених лешника (ставити у фрижидер)Остатак масе поделити у две коре и пећи 16 минута на 180 степени. Ставља се у плех са папиром за печење.
Испечену прву кору пребацити на тацну, па на одговарајући тањир, па премазати филом. Другу кору мало прохладити пре него што пребаците на прву кору. Водите рачуна да се не поломи - потребна је помоћ пријатеља. Поново се стави фи у мало дебљем слоју.
Сутрадан се премаже глазуром - 100г чоколаде, мало млека, шећера, путера и изренда се чоколада преко.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ