Ако желите да направите укусну чоколадну торту, а нисте неки експерт у кухињи, погледајте овај једноставан рецепт...
Било да је намењена за рођендан или било коју другу врсту забаве, ова торта ће одушевити све присутне. Поред свог укуса има кремасту текстуру која се топи у устима и укључује сва чула.
Састојци:
- 340г маргарина
- 340г шећера у праху
- 160г црне чоколаде
- 160г млевених ораха (по жељи)
- 3 кашике какаа у праху
- 10 јаја
Припрема:
Прво отопите маргарин, па додајте шећер у праху и добро промешајте.
80г чоколаде истопите на пари.
Издвојите пет беланаца, а жуманца помешајте са маргарином и шећером у које ћете након мешања додати и чоколаду. Након што добро промешате, додајте и 80г млевених ораха и пола кашике какаа у праху.
Од беланаца направите снег, па полако додајте у претходно добијену смесу уз константно мешање.
Рерну у међувремену ставите да се загреје на 180 степени. Добијену смесу ставите у калуп за торте (било ког облика) и ставите у рерну да се пече између 20 и 25 минута. Сада павите фил који се састоји од истих састојака, али се припрема на различит начин - кувањем.
Помешајте целих пет јаја са 170г шећера у праху и једном и по кашичицом какаа. На пари кувајте око 20 минута, док се смеса не згусне и не добије кремасту текстуру. Затим смеси додајте преосталу чоколаду да се истопи. Скините посуду са рингле и додајте у њу комадиће преосталог маргарина. Мешајте док се сви састојци потпуно не сједине. На крају додајте орахе.
Преко испечене коре прелијте добијену кремасту смесу (док је још у калупу) и ставите у фрижидер да се стврдне. Украсите по жељи.
Пријатно!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ