Ако желите да направите укусну чоколадну торту, а нисте неки експерт у кухињи, погледајте овај једноставан рецепт...
![1696590146_shutterstock_1537375148.jpg](/cache/images/6/0/8/2/c/6082c1153152dacb3f1164f7fdd18f0f253169fa.jpg)
Било да је намењена за рођендан или било коју другу врсту забаве, ова торта ће одушевити све присутне. Поред свог укуса има кремасту текстуру која се топи у устима и укључује сва чула.
Састојци:
- 340г маргарина
- 340г шећера у праху
- 160г црне чоколаде
- 160г млевених ораха (по жељи)
- 3 кашике какаа у праху
- 10 јаја
Припрема:
Прво отопите маргарин, па додајте шећер у праху и добро промешајте.
80г чоколаде истопите на пари.
Издвојите пет беланаца, а жуманца помешајте са маргарином и шећером у које ћете након мешања додати и чоколаду. Након што добро промешате, додајте и 80г млевених ораха и пола кашике какаа у праху.
Од беланаца направите снег, па полако додајте у претходно добијену смесу уз константно мешање.
Рерну у међувремену ставите да се загреје на 180 степени. Добијену смесу ставите у калуп за торте (било ког облика) и ставите у рерну да се пече између 20 и 25 минута. Сада павите фил који се састоји од истих састојака, али се припрема на различит начин - кувањем.
Помешајте целих пет јаја са 170г шећера у праху и једном и по кашичицом какаа. На пари кувајте око 20 минута, док се смеса не згусне и не добије кремасту текстуру. Затим смеси додајте преосталу чоколаду да се истопи. Скините посуду са рингле и додајте у њу комадиће преосталог маргарина. Мешајте док се сви састојци потпуно не сједине. На крају додајте орахе.
Преко испечене коре прелијте добијену кремасту смесу (док је још у калупу) и ставите у фрижидер да се стврдне. Украсите по жељи.
Пријатно!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ