Једноставна за прављење, а укус је богат и незабораван
Делом торта од сира, делом декадентна торта од беле чоколаде, 100 посто невероватно. Са само три састојка ово ће сигурно постати ваш нови омиљени десерт.
Састојци:
- 700г беле чоколаде за печење, сецкане
- 750 г крем сира, исецканог, омекшаног
- 6 јаја, одвојено
Корак 1
Загрејте рерну на 130Ц. Ставите 250 г беле чоколаде у посуду за печење. Пеците 10 минута, а затим извадите и промешајте. Вратите у рерну и пеците, мешајући сваких 5 минута, 25 минута или док не порумени или се карамелизује.
Корак 2
Печену чоколаду пребаците у посуду отпорну на топлоту постављену изнад шерпе воде која се кључа (не дозволите да посуда додирне воду), мешајући 3-4 минута док не постане глатка. Уклоните са ватре, мало охладите.
Корак 3
Појачајте температуру рерне на 150Ц. Подмазати и обложити дно и странице два калупа за торте пречника 18 цм папиром за печење.
Корак 4
Додајте 250 г крем сира у карамелизовану чоколаду и добро промешајте да се сједини. Затим додајте жуманца и промешајте да се сједини. Електричним миксером умутите беланца у чврст снег. Радећи у 3 серије, умешајте беланца у чоколадну мешавину. Поделити смесу у припремљене калупе за торте и пећи 1 сат и 30 минута или док се торта не врати у средину када се лагано притисне. Охладите у калупима 20 минута, а затим торте у калупима пребаците у фрижидер да се потпуно охладе (торта ће мало потонути док се хлади).
Корак 5
Да бисте направили глазуру, истопите 300 г беле чоколаде у посуди отпорној на топлоту која је постављена изнад шерпе са водом која лагано кључа (не дозволите да посуда додирује воду). Пребаците у електрични миксер и додајте преосталих 500 г крем сира. Мутите на средњој брзини 8 минута или док не постане глатка и сјајна. Ослободите колаче из калупа и ставите један слој торте на постоље за торте, а затим премажите 1/2 шоље глазура од крем сира преко врха. На врх ставите други слој торте и помоћу палетаног ножа премажите преосталу глазуру преко врха и страна торте. Оставите у фрижидеру док не будете спремни за послуживање.
Корак 6
Да бисте направили комадиће чоколаде, два плеха обложите папиром за печење. Испеците 100 г беле чоколаде у посуди за печење пратећи процес печења у кораку 1.
Корак 7
У међувремену, истопите преосталих 50 г беле чоколаде у посуди отпорној на топлоту постављеној изнад лонца воде која се кључа (не дозволите да посуда додирује воду), мешајући док се не истопи и не постане глатко.
Корак 8
Парче папира за печење на једном плеху премажите печеном чоколадом помоћу палета ножа, а преко преосталог плеха премажите отопљену чоколаду. Замотајте листове папира за печење са дуже ивице и ставите оба плеха у замрзивач на 30 минута да се стегне. Извадите из замрзивача, одмотајте и пажљиво пребаците комаде у фрижидер док не буду спремни за сервирање.
Корак 9
Украсите торту печеном чоколадом и комадићима беле чоколаде за сервирање.
БОНУС ВИДЕО: