Ova torta je namenjena sladokuscima i pravim uživaocima hrane, a s obzirom da je malo komplikovana za pravljenje i zahteva mnogo sastojaka (čak 22 jaja), može se reći da je ovo torta za specijalne prilike!
Ukoliko ste našli svečanu priliku ili ste pak samo željni da eksperimentišete i probate ovo čudo od torte, onda je vreme da se bacite na posao!
Pročitajte još: SLATKO SLANA FANTAZIJA! Napravite MAFINE sa tikvicama i jabukom - raj za nepca!
Sastojci:
- 22 jaja
- 600g šećera u prahu
- 600g maslaca
- 600g otopljene čokolade
- 600g mlevenih oraha
- 150g mlevenih lešnika
Priprema:
Umutiti 22 žumanca, 600g šećera u prahu, 600g maslaca, 600g otopljene čokolade. Zatim u drugoj posudi umutiti 22 belanca i 600g mlevenih oraha. Spojiti onda ove dve smese i odvojiti za fil i dve kore.
Fil: oko 1/3 mase + 150g mlevenih lešnika (staviti u frižider)Ostatak mase podeliti u dve kore i peći 16 minuta na 180 stepeni. Stavlja se u pleh sa papirom za pečenje.
Ispečenu prvu koru prebaciti na tacnu, pa na odgovarajući tanjir, pa premazati filom. Drugu koru malo prohladiti pre nego što prebacite na prvu koru. Vodite računa da se ne polomi - potrebna je pomoć prijatelja. Ponovo se stavi fi u malo debljem sloju.
Sutradan se premaže glazurom - 100g čokolade, malo mleka, šećera, putera i izrenda se čokolada preko.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU