Куглоф је један од ретких колача који може да стоји неколико дана и да не изгуби сочан укус.
Потребно је:
- 4 јајета
- 200 г шећера
- 80 мл уља
- 16 г какаа
- 1 кесица ванилин шећера
- 200 мл прокуване воде
- 4 кашике инстант кафе
- 400 г брашна
- 1 кесица прашка за пециво
- 50 г млевеног лешника
- мало прах шећера
- мало путера
Прочитајте још: Исто, а потпуно другачије: Кромпир салата на грчки начин (РЕЦЕПТ)
Припрема:
Намажите путером калуп за куглоф и поспите га млевеним лешницима. Пенасто умутите јаја, шећер и ванилин шећер, па лагано додајте уље и какао и наставите са мућењем. У шољу са прокуваном водом додајте кафу и промешајте, преспите у претходно припремљену смесу са јајима и наставите са мућењем.
Прочитајте још: Предлог за романтичну вечеру: Чоколадни мус је "лек за душу" (РЕЦЕПТ)
Затим додајте брашно и прашак за пециво, па мешајте док се све лепо не сједини. Сипајте смесу у калуп и куглоф пеците у рерни, претходно загрејаној на 200 степени, 40 минута. Када се прохлади поспите га прах шећером.