Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како се спрема ФУГАСА? Хлеб из ПРОВАНСЕ идеалан уз летња јела

Да ли сте некада јели фугасу?

1719055194_shutterstock_217221619.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Фугаса хлеб се прави у облику елипсе, и нарпаве се резови на тесту тако да хлеб, када се ипсече, подсећа на главицу пшенице. Хлеб се брзо прави, за само 45 минута, а можете да га серврате и за посебне прилике

Ево и како се прави фуагаса!

Састојци:

500 г брашна за хлеб
1-3/4 кашичице соли
1-3/4 кашичице активног сувог квасца
2 кашике маслиновог уља
130 мл топле воде
2 кашичице млевеног свежег рузмарина
2 кашичице млевене свеже мајчине душице
2 кашичице млевеног свежег босиљка
2 кашичице сецкане свеже жалфије
30 г ренданог пармезана
1/2 кашичице сушеног босиљка
1/2 кашичице крупне морске соли

Рецепт за фугасу:

У великој посуди помешајте брашно, квасац и со. Додајте воду и уље сувим састојцима; мутите на ниској брзини 2 минута, а затим користец́и куку за тесто, мутите на средњој брзини, 5 минута. Умешајте зачинско биље и пармезан; тесто ц́е бити лепљиво.

Ставите у подмазану посуду, и једном измесите руком, да би се тесто подмазало. Покријте и оставите на топлом месту да се удвостручи, око 1 сат. Загрејте рерну на 220°. Извуците тесто на благо побрашњену површину и пажљиво поделите на пола. Сваку половину ставите на плех обложен папиром за печење. Побрашњеним рукама направите овални облик од теста.

Користец́и оштар нож, направите 1 дугачак рез по средини и 4 реза са обе стране дугачког реза, тако да тесто добије облик листа. Развуците га по потреби да нагласите резове. Покријте кухињском крпом; оставите да се диже на топлом месту, док се скоро не удвостручи, око 20 минута. Поспите крупном морском сољу, сувим босиљком и додатно ренданим пармезаном. Пеците док не порумени, око 15-20 минута.

(Ствар укуса)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas