Овај слаткиш се нарочито препоручује особама које воде рачуна шта једу и желе да ослабе.
Уколико имате нежну кожу не треба да користите индијске смокве, већ неко друго воће. Наиме, ово воће звано опунција расте на кактусу и приликом чишћења, ако се не користе рукавице, у кожу могу да се задрже танке длачице.
Састојци:
- кашикица чиа семенки
- индијска смоква
- шољица бадемовог млека
Прочитајте још: Ако имате ЈАБУКУ и ЈАЈЕ, направите посластицу за ПЕТ минута! (ФОТО)
Припрема:
Најтежи део посла је чишћење индијске смокве, па када је ољуштите - урадили сте највећи део посла. Индијске шљиве могу бити наранџасте или бордо, а нема велике разлике у укусу. Када је ољуштите исеците је на коцкице.
Мешајте све време да пудинг не загори!
Шољу бадемовог млека (или кокосовог) угрејте, па додајте кашику чиа семенки. Мешајте све време, јер ће семенке набубрити и створиће се густа смеса. Сипајте у посуду и оставите да се охлади.
Уколико не волите бадемово млеко можете једноставно помешати јогурт са чиа семенкама и сачекати да семенке мало набубре.
Прочитајте још: Купите две крушке и направите брзо и лако овај ЕЛЕГАНТНИ слаткиш попут француских кувара (Фото)
Када се пудинг охлади одозго сипајте воће и - слаткиш је готов.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ