Ово посно или веганско јело, како год да га назовемо, прилично опонаша јела из фаст фуд-ова. Али за разлику од њих, врло је здраво и смириће вам жељу за нездравом брзом храном.
Не само што опонаша брзу храну, него се брзо и спрема! Када се навикнете на овај рецепт током поста, биће вам тешко вратити се на стару исхрану. А и зашто би када поред тога што је укусно и здраво, у овом јелу имате довољно хранљивих састојака.
Прочитајте још: САВРШЕН ПОСНИ РУЧАК: Кисели купус спремљен на мало другачији начин (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Састојци:
- 400 г конзерве леблебија, испраног и оцеђеног
- 1 мали црвени лук, грубо исецкан
- 1 чен белог лука, сецкани
- шака першуна
- 1 кашичица млевеног кима
- 1 кашичица млевеног коријандера
- чили у праху
- 2 кашике обичног брашна
- 2 кашике сунцокретовог уља
- тостирани пита хлеб или лепиња
- 200 г парадајз салсе у тегли, за послуживање
- зелена салата, за послуживање
Начин припреме:
КОРАК 1
Оцедите леблебије и осушите убрусом. Сипајте у блендер заједно са црним луком, белим луком, першуном, кимом, коријандером, чилијем, брашном и мало соли. Блендајте док не постане прилично глатка, а затим рукама обликујте смесу у облику пљескавице.
КОРАК 2
Загрејте сунцокретово уље у нелепљивом тигању и пржите пљескавицу по 3 минута са сваке стране док не порумени. Послужите уз тостирани пита хлеб или класичну лепињу, парадајз салсу и зелену салату. На крају крајева, замислите да је ово један бургер у лепињи и додајте од састојака шта вам је воља, што и иначе волите да једете, само водите рачуна да буде посно!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ