Укус јабуке на хлебу ће вас одушевити.
![1632734163_food-3126525_1920.jpg](/cache/images/4/0/5/1/d/4051d04c2ea30d5cf8fb9ac5ba7262cff47e709c.jpg)
Сви смо чули за кикирики путер, а неки од нас су се заразили његовим укусом, али јесте ли некад чули за путер од јабука? Воћка које код нас има у изобиљу, даје један од најукуснијих путера, које можете користити за сладак доручак.
Прочитајте још: Ово сигурно нисте пробали! МАНДАРИНЕ У ТЕГЛИ су нова звезда зимнице (РЕЦЕПТ)
Рецепт за путер од јабуке
Састојци:
- 21 цела јабука средње величине, користите слатке сорте
- 4 ½ шоље незаслађеног сока од јабуке
- 6 кашика јабуковог сирћета
- 3 кашичице млевеног цимета
- 3/4 кашичице млевеног мушкатног орашчића
- 3/4 кашичице млевеног каранфилића
- 1/3 кашичице морске соли
Поступак:
Јабуке огулите и нарежите на кожице. Изрежите све делове који не ваљају. Сипајте у шерпу, а затим додајте остатак састојака. Мешајте смешу неколико пута да се јабуке равномерно премажу течношћу и зачинима.
Ставите поклопац и кувајте на ниској температури 12 сати или преко ноћи. Искључите шпорет и оставите да се мешавина јабука охлади (око сат времена). Јабуке би требале бити врло мекане и тамно смеђе боје када буду спремне.
Помоћу блендера смесу јабука можете довести до глатке конзистенције.
Пустите да се путер од јабуке потпуно охлади, а затим чувајте у фрижидеру до 2 недеље, замрзните до 6 месеци, или путер од јабука можете пастеризовати у води.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ