Ukus jabuke na hlebu će vas oduševiti.
Svi smo čuli za kikiriki puter, a neki od nas su se zarazili njegovim ukusom, ali jeste li nekad čuli za puter od jabuka? Voćka koje kod nas ima u izobilju, daje jedan od najukusnijih putera, koje možete koristiti za sladak doručak.
Pročitajte još: Ovo sigurno niste probali! MANDARINE U TEGLI su nova zvezda zimnice (RECEPT)
Recept za puter od jabuke
Sastojci:
- 21 cela jabuka srednje veličine, koristite slatke sorte
- 4 ½ šolje nezaslađenog soka od jabuke
- 6 kašika jabukovog sirćeta
- 3 kašičice mlevenog cimeta
- 3/4 kašičice mlevenog muškatnog oraščića
- 3/4 kašičice mlevenog karanfilića
- 1/3 kašičice morske soli
Postupak:
Jabuke ogulite i narežite na kožice. Izrežite sve delove koji ne valjaju. Sipajte u šerpu, a zatim dodajte ostatak sastojaka. Mešajte smešu nekoliko puta da se jabuke ravnomerno premažu tečnošću i začinima.
Stavite poklopac i kuvajte na niskoj temperaturi 12 sati ili preko noći. Isključite šporet i ostavite da se mešavina jabuka ohladi (oko sat vremena). Jabuke bi trebale biti vrlo mekane i tamno smeđe boje kada budu spremne.
Pomoću blendera smesu jabuka možete dovesti do glatke konzistencije.
Pustite da se puter od jabuke potpuno ohladi, a zatim čuvajte u frižideru do 2 nedelje, zamrznite do 6 meseci, ili puter od jabuka možete pasterizovati u vodi.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU