Уколико још нисте одлучили шта ћете за суботњи ручак, домаће гурманске пљескавице су право решење за вас
Бака са канала Бакина кухиња има укусан предлог за данас који ћете обожавати, а не одузима пуно времена.
Потребно је:
1 јаје
300.300 гр млевеног меса може мешавина
мало суве домаће сланине
1 зелена паприка може љута
1 кашика презли
1 главица црног лука
2 чена белог лука
1 кашичица млевене паприке црнене
сецкан першунов лист
мало ренданог качкаваља
со..бибер
Прочитајте још: УКУСНЕ ПОГАЧИЦЕ са сиром од паучина теста! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Припрема:
Исецкати сланиницу на ситне коцкице као и лук црни и бели што ситније. Паприку исеците на тракице па на коцкице.
Ако не желите да буде љуто то избегните или извадите у средину семе и жиле. У тигањ испржити сланину да пусти масноћу, ту убацити лук и паприку и мало пропржити да мало омекне.
Убацити соли, бибера. мл. паприку и мало ренданог качкаваљу. Прохлађено убацити у месо. Додати јаје, презле и першунов лист. Све добро изједначити. Руке мало поуљити па правити мање пљескавице и ређати у плех. Одозго ставити по мало ренданог качкаваља и мали листић суве сланине. Пећи на 200 степени Ц око 40 мин. Уживајте у савршенству укуса..предобро..
Припрему рецепта можете погледати ОВДЕ
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ