Традиционална боршч чорба може да угреје више него рукавице.
У књизи рецепата забележено је више од 50 различитих чорби које овај народ кува када почну хладни дани. Наравно, први међу једнакима је - боршч.
Прочитајте још: Колач БЕЗ БРАШНА? После овог слаткиша кафа више неће бити иста (ФОТО)
Ово ватреноцрвено јело је надалеко чувено и добро познато да се увек једе зими.
Састојци:
- 2 шаргарепе
- 2 главице црног лука
- 4 кромпира
- главица мањег купуса
- 2 средње цвекле
- парадајз и лимун
- пола килограма меса пилећег, јунећег или свињског
- першун, со и бибер, ловоров лист
Прочитајте још: Доручкујте као на бечком двору: ЦАРСКЕ мрвице су КРАЉЕВСКО уживање! (ФОТО)
Припрема:
Месо и кромпир се са зачинима (осим ловоровог листа) скувају док се не направи супа. За то време се исрпжи црни лук који је ситно исецкан, као и шаргарепа и нарендана цвекла. Мало касније се дода парадајз ситно исецкан, посоли се и побибери. Дода се кашикица шећера.
Борш се кува скоро сат времена...
У супу се убаци исечен купус на траке са ловоровим листом, а месо и кромпир се изваде. Месо се ослободи костију и уситни, а кромпир испасира. Врате се у супу и све се заједно још мало кува, па се дода испржени лук са поврћем.
Прочитајте још: Нешто ПОТПУНО другачије: САРМЕ са ШНИЦЛАМА и першуном (ФОТО)
Боршч се зачини исцеђеним лимуном и служи са кашиком павлаке.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ