Овако припремљена кувана јаја сјајан су умак за чипс и крекере, намаз за сендвиче, а можете их послужити и уз штапиће од шаргарепе, целера и сличног поврћа.

Кухана јаја звијезде су ускршњег стола. Од ове намирнице можете направити неколицину јела – чак и укусну паштету.
Важно је скухати јаја на тврдо, помијешати их с нешто мајонезе, сенфа, киселог врхња и покојег зачина, а онда све заједно сервирати као предјело или међуоброк.
Овако припремљена кувана јаја сјајан су умак за чипс и крекере, намаз за сендвиче, а можете их послужити и уз штапиће од шаргарепе, целера и сличног поврћа.
Најбоље од свега? За цели поступак биће вам потребно свега око пола сата. Ако употребите сецкалицу поврћа још и мање времена од тога.
Паштета од тврдо куваних јаја - састојци:
- 6 великих јаја
- 50 мл мајонеза
- 20 г киселе павлаке
- 2 кашичице насјецканог влашца
- 1 кашика Дижон сенфа
- 1 кашика љутог умака по жељи
- 1 кашичица димљене паприке у праху
- со и бибер по жељи
Паштета од тврдо куваних јаја - припрема:
Скувајте тврдо кувана јаја на уобичајени начин – у кипућој води термички их обрађујете око 10 до 12 минута. Охладите их у хладној води и огулите.
Насецкајте беланца на ситне коцкице, а жуманца уситните виљушком у пасту. Јаја помешајте са мајонезом, сенфом, кисеом павалком и љутим умаком по жељи. Зачините с нешто соли и бибера, димљеном паприком у праху и насецканим влашцем.
Ставите у фрижидер да се паштета охлади па послужите с хлебом, крекерима или насецканим поврћем.
Пријатно!