Tradicionalna boršč čorba može da ugreje više nego rukavice.
U knjizi recepata zabeleženo je više od 50 različitih čorbi koje ovaj narod kuva kada počnu hladni dani. Naravno, prvi među jednakima je - boršč.
Pročitajte još: Kolač BEZ BRAŠNA? Posle ovog slatkiša kafa više neće biti ista (FOTO)
Ovo vatrenocrveno jelo je nadaleko čuveno i dobro poznato da se uvek jede zimi.
Sastojci:
- 2 šargarepe
- 2 glavice crnog luka
- 4 krompira
- glavica manjeg kupusa
- 2 srednje cvekle
- paradajz i limun
- pola kilograma mesa pilećeg, junećeg ili svinjskog
- peršun, so i biber, lovorov list
Pročitajte još: Doručkujte kao na bečkom dvoru: CARSKE mrvice su KRALJEVSKO uživanje! (FOTO)
Priprema:
Meso i krompir se sa začinima (osim lovorovog lista) skuvaju dok se ne napravi supa. Za to vreme se isrpži crni luk koji je sitno iseckan, kao i šargarepa i narendana cvekla. Malo kasnije se doda paradajz sitno iseckan, posoli se i pobiberi. Doda se kašikica šećera.
Borš se kuva skoro sat vremena...
U supu se ubaci isečen kupus na trake sa lovorovim listom, a meso i krompir se izvade. Meso se oslobodi kostiju i usitni, a krompir ispasira. Vrate se u supu i sve se zajedno još malo kuva, pa se doda isprženi luk sa povrćem.
Pročitajte još: Nešto POTPUNO drugačije: SARME sa ŠNICLAMA i peršunom (FOTO)
Boršč se začini isceđenim limunom i služi sa kašikom pavlake.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU