Можда је време да аперитиви лагано оду у заборав…
Конзумација хране под утицајем алкохола може потпуно да поквари вашу дијету, а разлог није само чињеница да је алкохол често препун калорија и шећера. Наиме, алкохол утиче на хипоталамус, део мозга задужен за хормоне који контролишу све од ваше телесне температуре, па до осећаја глади, жеђи, умора…
Прочитајте још: Имате трему? Дрмните једну?! Ево како алкохол утиче на тремароше
Током конзумације алкохола ниво грелина (хормона који стимулише глад) се повећава, због чега имате осећај како морате да поједете дословно све што видите. На срећу, ипак постоје начини да попијете неколико пића без претеривања с уносом калорија.
Останите хидрирани
Након сваког гутљаја алкохола узмите гутљај воде – то ће спречити глад и успорити унос алкохола. Такође, хидратација ће спречити потенцијалне главобоље и мамурлук идућег јутра.
Прочитајте још: Људи за празнике поједу и ТРИ ПУТА ВИШЕ, а цифра за алкохол је фрапантна!
Избегавајте цевчице
Две цевчице могу се чинити као софистициран начин за испијање коктела или неког другог алкохолног пића, али коришћење цевчице може да доведе до тога да пребрзо попијете превише алкохола. Ако можете, свакако их избегавајте.
Поједноставите коктеле
Воћни сирупи, који су чест састојак коктела, углавном су крцати шећером што може довести до повећане касније жеље за слатким. Уместо тога, бирајте коктеле који садрже минералну воду, чај или нискокалорични воћни екстракт, и тако избегните уношење непотребних празних калорија.
Прочитајте још: МЛАДИ ПАЗИТЕ: Алкохол ГОЈИ више и од брзе хране
Држите се светлих пића
Светла алкохолна пића, бело вино и шампањац често у себи садрже мање доданих састојака. Такође, таква пића садрже и мање количине конгенера – природних, али и токсичних нуспроизвода ферментације.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ