Марко Кон је своју линију довео до савршенства уз ову дијету
Чувени музичар Марко Кон годинама је муку мучио са вишком килограма све док једног дана није стао на вагу и она је показала троцифрен број од којег му није било пријатно.
Схватио је да нешто по том питању мора да уради, па је одлучио да се распита о дијетама које би могле да му помогну да се реши беспотребно великог броја килограма.
То је на послетку и учинио држећи дијету око три месеца и тада је успео да смрша 36 килограма. Ову импозантну бројку успео је да достигне захваљујући јеловнику којег се из дана у дан ригорозно придржавао.
ЈЕЛОВНИК МАРКА КОНА
Марко Кон је током 100 дана за сва три оброка јео исту врсту меса, бирајући она масна. На пример, ако је доручковао свињски врат, то је и ручао па и вечерао.
Дан 1
Доручак: 3- 4 шницле свињског врата.
За шницле свињског врата потребно је (за порције за више особа): кг свињских шницли од врата, 3 главице црног лука, со и бибер (бело вино по жељи, 2 дл).
Припрема: шницле истрљати сољу и побиберити. Оставити их неколико минута да одстоје па посуду у којој се пеку, загрејати уље, додати лук и пећи их док не порумене са обе стране.
Ручак: шницле свињског врата.
Вечера: неколико комада масне рибе (лосос, харинга, скуша, бакалар), припремљена са путером.
Нутриционисти напомињу да уз сваки оброк мора да се једе свежа салата (купус, зелена, микс)
Између оброка је било дозвољено две ужине (млечна, јогурт, млади сир, кисело млеко) и друга воћна (малине, купине, боровнице, бруснице, рибизле, јагоде) и 20 г језграстог воћа (ораси,лешници, бадеми, пистаћи).
Као прилог уз месо може се додати: карфиол, броколи, кељ, прокељ, зелену боранију, врсте поврћа са најмањим садржајем угљених хидрата.
Дан 2
Доручак: бифтек.
Ручак: бифтек.
Вечера: неколико комада масне рибе (лосос, харинга, скуша, бакалар), припремљена са путером.
Дан 3
Доручак: неколико свињских крменадли са зачинима по избору.
Ручак: неколико свињских крменадли са зачинима по избору, динстане са луком и зачинима.
Вечера: неколико комада пропржене млевене јунетине.
Дан 4
Доручак: јагњећи котлети.
Ручак: јагњећи котлети, спремљени са поврћем, патлиџаном, паприком, тиквцом са зачинима
Вечера: бифтек.
Дан 5
Доручак: неколико комада пропржене млевене јунетине.
Ручак: пропржена млевена јунетина, неколико комада.
Пример јела са млевеном јунетином
Потребно је: 1. 5 кг млевене јунетине, 400 г буковаче, кашичица млевене паприке, 2 дл сока од парадајза, 100 г сланине, 3 дл јунеће супе, 5 кашика уља, кашика густина, оригано, мешавина зачина, со, бибер, кашика уља, кашика густина и празилук.
Вечера: пилећи ражњићи са сланином.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ