Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ДИЈЕТА 6 ЛАТИЦА ЈЕ МАГИЧНА: План исхране скида 500 грама дневно, топи поткожну маст и чува мишиће

Лето је идеално време за дијету чак и уколико вам мршављење тешко плази за руком, а дијета 6 латица је магична.

1719921023_shutterstock_2449006913.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Дијета од 6 латица својим именом одмах подсећа на дечију бајку о дивном цвету који испуњава жеље. И то није без разлога: судећи по рецензијама, уз успешан сплет околности, ефекат овог плана исхране може бити прилично магичан. Истина, спектар деловања дијететског цвета са шест латица односи се на губитак вишка килограма и побољшање благостања. Дијета 6 латица је један од најефикаснијих начина за мршављење.

Дијета 6 латица траје 6 дана, ако је потребан већи резултат, недељни план се понавља. Састоји се од ланца од шест једнодневних моно-дијета. Иначе, није је скупо спроводити је, губи се 500 грама дневно, а препоручено је да се не држи више од једном годишње. Додатни ефекат је тај што вам смена протеина и угљених хидрата омогућава да изгубите поткожну масноћу, а не мишићну масу. Ова дијета је контраиндикована за труднице, дојиље, људи с хроничним болестима и алергијама, па пре него што почнете са дијетом, требало би да се обратите лекару.

Дијета је лака и атрактивана, а позната је широм света. Њена оригиналност је у комбинацији посебног менија са визуелном креативношћу: онима који желе да смршају препоручује се да направе цвет са шест латица, од којих је свака потписана именом једног од моно-дана. У ову симболичну слику можете ставити сва своја очекивања, изразити се и, што је најважније, психички се припремити за пролазак кроз дијету.

Дани латица долазе стриктно један за другим и одлазе у смеру казаљке на сату. И редослед се не може мењати пос сопственом нахођењу.

Редослед дана је следећи:
риба
поврће
пилетина
житарице
сурутка
воће
Дијета 6 латица није само план исхране, већ и својеврсна креативна игра у трајању од шест дана. Дајући својој намери да изгубите тежину визуелном облику цвета, можете позитивно и с лакоћом гледати на процес. Поставите цвет на видљиво место или, обрнуто, сакријте га на усамљеном месту, а сваки дан своје строге дијете завршите са осећајем постигнућа тако што ћете откинути латицу.

Како функционише дијета
Према рецензијама, дијета са 6 латица вам омогућава да изгубите у просеку за 0,5-0,8 кг сваког дана. Овај начин исхране задовољава принципе одвојене исхране, јер се због конзумирања једнокомпонентних намирница протеини не мешају са угљеним хидратима, због чега се масти разлажу. На много начина, монотонија исхране доприноси губитку тежине јер је тело принуђено да користи сопствене резерве "у очекивању" нових производа. У исто време, метаболизам нема времена да се навикне на оно што се храни и пређе на режим штедње енергије, који је испуњен вишедневним моно-дијетама.

Колико можете јести на дијети
План исхране се састоји од ланца моно-дијета, али то не значи да се "производ дана" може јести без ограничења. Постоје следеће препоруке:

Протеински дани (риба, пилетина, свежи сир) - не више од 500 г производа, пожељно 100-150 г по оброку;

Дани поврћа  - можете јести било које поврће у количини од 1 кг до 1,5 кг.

Дан житарица - на бази 200 г сувих житарица + до 100 г раженог или хлеба од целог зрна.

Препоручљиво је јести сву дозвољену храну с минималном количином соли и строго без шећера. Такође не треба додавати шећер у пиће.

На дијети шест латица можете пити обичну негазирану воду (до 2 литра дневно), зелени чај (до 4 шољице дневно), а можете пити шољу кафе (без млека или заслађивача) једном дневно.

Дозвољено је допунити дан свежег сира кефиром (до 300 мл), а дан поврћа - 1 кашиком екстра девичанског маслиновог уља. 

1. дан - риба
Првог дана рибља моно-дијета снабдева тело потребном количином омега-3 полинезасићених киселина. У својој суштини, ове киселине су здрава маст, која се због свог састава не може претворити у поткожне масти и неће се складиштити.

Осим тога, незасићене масти имају благотворну способност да "поразе" резерве већ нагомилане у струку и боковима и смање ниво лошег холестерола. Протеин садржан у риби има изузетне дијететске квалитете: добро засићује и добро се апсорбује. Можда рибљи дан на дијети са 6 латица није најлакши, али јесте један од најздравијих.

2. дан - поврће
Биљна моно-дијета се одликује ниским садржајем калорија и високим садржајем витамина и влакана. Влакна не само да обезбеђују ситост, већ и помажу покретљивост црева, пружајући неку врсту чишћења. Угљени хидрати (скроб) и шећери садржани у поврћу се апсорбују спорије него из других извора, што значи да је телу потребан одређени напор и потрошња енергије да их преради. То опет доводи до чињенице да се енергија ускладиштених масних ћелија троши на варење хране.

Да бисте максимално искористили корисне особине поврћа, једите га сирово или кувајте на пари. Осим тога, можете правити и смутије од поврћа.

3. дан - пилетина
Посна пилетина без кожице је свима омиљена. Протеин који се налази у пилећем филеу је веома користан у свом саставу - садржи у изобиљу најважније амино-киселине, као и велику количину фосфора, калијума, магнезијума, гвожђа, витамина Б.

Моно-дијета на дан пилетине савршено допуњује потребу тела за биорасположивим протеинима. Штавише, овај макронутријент ће се потрошити на јачање мишића и неће моћи да се претвори у масноћу. Суочен са чињеницом недостатка угљених хидрата, метаболизам ће ићи на извлачење енергије из старе масти.

4. дан - житарице
На дан житарица, важно је користити не само житарице, већ и мекиње. Мекиње су те које концентришу најважније микроелементе, а варење љуске житарица захтева додатни напор од тела, што, наравно, значи још једну фазу у потрошњи "тешко стечених" резерви.

Овог дана, на дијети шест латица, изаберите хлеб од целог зрна, а житарице за кашу исперите и не кувајте одмах, већ потопите преко ноћи - тако ћете обавити најједноставнију ферментацију, што ће значајно побољшати сварљивост производа. и његове дијететске вредности.

5. дан - млади сир
Моно-дијета од младог сира ће попунити депо минералних компоненти. Свежи сир је посебно богат калцијумом. За дан младог сира бирајте свеж природни млади сир средњег садржаја масти. Изузетно заситан млади сир састоји се од 20% висококвалитетних протеина, разграђују се на есенцијалне амино-киселине, које обнављају ћелије.

6. дан - воће
Дијета се завршава воћним даном. Дизајниран је да обезбеди телу неопходне сложене угљене хидрате и полисахариде, а такође води рачуна о јачању, антиоксидативном дејству и "чишћењу“.

Цео комплекс моно-дијета је кохерентан ланац ефикасног и доследног програма мршављења. Стога не треба да смењујете ове дане по свом нахођењу. И требало би да престанете да је држите постепено: њен ефекат ће бити дуготрајнији ако одржите равнотежу између релативно високог уноса протеина и релативно ниског уноса угљених хидрата, посебно једноставних (слаткиши, пецива, брзе и прерађене хране).

Сенса 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas