Доносимо вам рецепте од само 250 калорија за сваки дан
Рецепт 1: Салата са пилетином и авокадом
Укусна и освежавајућа салата са пилетином и авокадом одличан је извор протеина и здравих масти, што је чини савршеном за сваки оброк.
Састојци:
Пилећи филе (грилован) – 100 г (165 кцал)
Авокадо – 40 г (64 кцал)
Зелена салата – 50 г (5 кцал)
Чери парадајз – 50 г (10 кцал)
Маслиново уље – 1 кашичица (5 г) (45 кцал)
Сок од лимуна – 1 кашичица (0 кцал)
Со и бибер – по укусу (0 кцал)
Припрема:
Грилујте пилећи филе док не буде потпуно скуван.
У чинији помешајте зелену салату, цхеррy парадајз и авокадо исечен на коцкице.
Додајте гриловану пилетину, маслиново уље, сок од лимуна, со и бибер, па све добро промешајте.
Укупно: 250 кцал
Рецепт 2: Тост са авокадом и јајима
Савршен доручак или лагана ужина, тост са авокадом и пошираним јајетом пружа комбинацију угљених хидрата, протеина и здравих масти.
Састојци:
Интегрални хлеб – 1 кришка (25 г) (65 кцал)
Авокадо – 40 г (64 кцал)
Јаје (поширано) – 1 комад (70 кцал)
Парадајз (сецкани) – 30 г (5 кцал)
Маслиново уље – 1 кашичица (5 г) (45 кцал)
Со и бибер – по укусу (0 кцал)
Припрема:
Тостирајте кришку интегралног хлеба до златно-смеђе боје.
У међувремену поширајте јаје у кључалој води са сирћетом.
На тост нанесите авокадо, парадајз, маслиново уље, со и бибер, а затим ставите поширано јаје на врх.
Укупно: 249 кцал
Рецепт 3: Смоотхие од малина и спанаћа
Овај освежавајући смоотхие комбинује антиоксидансе из малина и хранљиве материје из спанаћа, стварајући укусан и хранљив напитак.
Састојци:
Малине (замрзнуте) – 70 г (35 кцал)
Спанаћ – 50 г (10 кцал)
Грчки јогурт – 80 г (55 кцал)
Бадемово млеко – 100 мл (30 кцал)
Мед – 1 кашичица (10 г) (30 кцал)
Ланено семе – 1 кашичица (5 г) (40 кцал)
Припрема:
Све састојке убаците у блендер и блендујте док не добијете хомогену смесу.
Сипајте у чашу и одмах послужите.
Укупно: 250 кцал
Рецепт 4: Печена пастрмка са поврћем
Лагана пастрмка са поврћем пружа оброк богат протеинима и омега-3 масним киселинама.
Састојци:
Пастрмка (филе) – 100 г (145 кцал)
Шаргарепа (барена) – 50 г (20 кцал)
Спанаћ (барени) – 50 г (10 кцал)
Маслиново уље – 1 кашичица (5 г) (45 кцал)
Со и бибер – по укусу (0 кцал)
Лимунов сок – 1 кашичица (0 кцал)
Припрема:
Печену пастрмку ставите у рерну и пеците док не постане златно-смеђа.
Паралелно обарите шаргарепу и спанаћ.
На тањир ставите печену пастрмку са поврћем и прелијте маслиновим уљем и лимуновим соком.
Додајте со и бибер по укусу.
Укупно: 250 кцал
Рецепт 5: Омлет са поврћем
Омлет са поврћем је брзи доручак или лагана вечера, богата протеинима и витаминима из поврћа.
Састојци:
Јаја – 2 комада (140 кцал)
Шампињони (сецкани) – 50 г (10 кцал)
Паприка (сецкана) – 50 г (10 кцал)
Маслиново уље – 1 кашичица (5 г) (45 кцал)
Спанаћ – 30 г (5 кцал)
Со и бибер – по укусу (0 кцал)
Припрема:
На тигању загрејте маслиново уље и пропржите шампињоне, паприку и спанаћ.
Умутите јаја, посолите и побиберите по укусу, па прелијте преко поврћа.
Пеците док се омлет не стегне.
Укупно: 250 кцал
Рецепт 6: Пилетина са тиквицама и пармезаном
Укусан и лаган оброк, савршен за ручак или вечеру.
Састојци:
Пилећи филе (печен) – 100 г (165 кцал)
Тиквице (гриловане) – 100 г (20 кцал)
Пармезан – 20 г (65 кцал)
Маслиново уље – 1 кашичица (5 г) (45 кцал)
Со и бибер – по укусу (0 кцал)
Припрема:
Грилујте пилећи филе и тиквице у тигању са маслиновим уљем.
Ставите све на тањир и поспите наренданим пармезаном.
Додајте со и бибер по укусу.
Укупно: 250 кцал
Рецепт 7: Чорба од поврћа и сочива
Здрава и хранљива чорба која се може послужити као оброк или предјело.
Састојци:
Сочиво – 50 г (170 кцал)
Шаргарепа (сецкана) – 50 г (20 кцал)
Целер (сецкани) – 30 г (5 кцал)
Парадајз (сецкани) – 50 г (10 кцал)
Црни лук (сецкани) – 30 г (10 кцал)
Маслиново уље – 1 кашичица (5 г) (45 кцал)
Бели лук – 1 чен (0 кцал)
Со и бибер – по укусу (0 кцал)
Припрема:
На маслиновом уљу пропржите црни и бели лук, шаргарепу и целер.
Додајте сочиво и парадајз, налијте водом и кувајте док сочиво не омекша.
Посолите и побиберите по укусу.
Укупно: 250 кцал
Рецепт 8: Лосос са поврћем
Лосос са поврћем је лагано, али хранљиво јело богато омега-3 масним киселинама, протеинима и витаминима.
Састојци:
Лосос (печен) – 80 г (160 кцал)
Броколи (барени) – 100 г (34 кцал)
Маслиново уље – 1 кашичица (5 г) (45 кцал)
Лимунов сок – 1 кашичица (0 кцал)
Со и бибер – по укусу (0 кцал)
Припрема:
Лосос испеците у тигању са маслиновим уљем док не добије златно-смеђу боју.
Паралелно обарите броколи у сланој води.
На тањир послужите лосос са броколијем, додајте маслиново уље, лимунов сок, со и бибер по укусу.
Укупно: 239 кцал
Рецепт 9: Грчки јогурт са орасима и медом
Здрав дезерт или доручак, богат протеинима и омега-3 масним киселинама.
Састојци:
Грчки јогурт – 100 г (55 кцал)
Ораси – 20 г (130 кцал)
Мед – 1 кашичица (10 г) (30 кцал)
Цимет – прстохват (0 кцал)
Припрема:
У чинији помешајте грчки јогурт, орахе и мед.
Додајте прстохват цимета.
Послужите одмах.
Укупно: 215 кцал
Рецепт 10: Туна салата са јајима
Комбинација протеина из туне и јаја чини ову салату савршеним оброком за свакога ко жели да уноси довољно протеина.
Састојци:
Туна (конзервирана, у сопственом соку) – 80 г (90 кцал)
Јаје (тврдо кувано) – 1 комад (70 кцал)
Краставац (сецкани) – 50 г (10 кцал)
Црни лук (сецкани) – 20 г (5 кцал)
Маслиново уље – 1 кашичица (5 г) (45 кцал)
Со и бибер – по укусу (0 кцал)
Припрема:
У чинији помешајте туну, јаје, краставац и црни лук.
Додајте маслиново уље, со и бибер, па све добро промешајте.
Послужите одмах.
Укупно: 220 кцал
Стилл
Бонус видео
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ