Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

10 РЕЦЕПАТА СА САМО 250кцал: Смршаћете без гладовања

Доносимо вам рецепте од само 250 калорија за сваки дан

1731055698_shutterstock_2501026367.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Рецепт 1: Салата са пилетином и авокадом

Укусна и освежавајућа салата са пилетином и авокадом одличан је извор протеина и здравих масти, што је чини савршеном за сваки оброк.

Састојци:

Пилећи филе (грилован) – 100 г (165 кцал)
Авокадо – 40 г (64 кцал)
Зелена салата – 50 г (5 кцал)
Чери парадајз – 50 г (10 кцал)
Маслиново уље – 1 кашичица (5 г) (45 кцал)
Сок од лимуна – 1 кашичица (0 кцал)
Со и бибер – по укусу (0 кцал)
Припрема:

Грилујте пилећи филе док не буде потпуно скуван.
У чинији помешајте зелену салату, цхеррy парадајз и авокадо исечен на коцкице.
Додајте гриловану пилетину, маслиново уље, сок од лимуна, со и бибер, па све добро промешајте.
Укупно: 250 кцал

Рецепт 2: Тост са авокадом и јајима

Савршен доручак или лагана ужина, тост са авокадом и пошираним јајетом пружа комбинацију угљених хидрата, протеина и здравих масти.

Састојци:

Интегрални хлеб – 1 кришка (25 г) (65 кцал)
Авокадо – 40 г (64 кцал)
Јаје (поширано) – 1 комад (70 кцал)
Парадајз (сецкани) – 30 г (5 кцал)
Маслиново уље – 1 кашичица (5 г) (45 кцал)
Со и бибер – по укусу (0 кцал)
Припрема:

Тостирајте кришку интегралног хлеба до златно-смеђе боје.
У међувремену поширајте јаје у кључалој води са сирћетом.
На тост нанесите авокадо, парадајз, маслиново уље, со и бибер, а затим ставите поширано јаје на врх.
Укупно: 249 кцал

Рецепт 3: Смоотхие од малина и спанаћа

Овај освежавајући смоотхие комбинује антиоксидансе из малина и хранљиве материје из спанаћа, стварајући укусан и хранљив напитак.

Састојци:

Малине (замрзнуте) – 70 г (35 кцал)
Спанаћ – 50 г (10 кцал)
Грчки јогурт – 80 г (55 кцал)
Бадемово млеко – 100 мл (30 кцал)
Мед – 1 кашичица (10 г) (30 кцал)
Ланено семе – 1 кашичица (5 г) (40 кцал)
Припрема:

Све састојке убаците у блендер и блендујте док не добијете хомогену смесу.
Сипајте у чашу и одмах послужите.
Укупно: 250 кцал

Рецепт 4: Печена пастрмка са поврћем

Лагана пастрмка са поврћем пружа оброк богат протеинима и омега-3 масним киселинама.

Састојци:

Пастрмка (филе) – 100 г (145 кцал)
Шаргарепа (барена) – 50 г (20 кцал)
Спанаћ (барени) – 50 г (10 кцал)
Маслиново уље – 1 кашичица (5 г) (45 кцал)
Со и бибер – по укусу (0 кцал)
Лимунов сок – 1 кашичица (0 кцал)
Припрема:

Печену пастрмку ставите у рерну и пеците док не постане златно-смеђа.
Паралелно обарите шаргарепу и спанаћ.
На тањир ставите печену пастрмку са поврћем и прелијте маслиновим уљем и лимуновим соком.
Додајте со и бибер по укусу.
Укупно: 250 кцал

Рецепт 5: Омлет са поврћем

Омлет са поврћем је брзи доручак или лагана вечера, богата протеинима и витаминима из поврћа.

Састојци:

Јаја – 2 комада (140 кцал)
Шампињони (сецкани) – 50 г (10 кцал)
Паприка (сецкана) – 50 г (10 кцал)
Маслиново уље – 1 кашичица (5 г) (45 кцал)
Спанаћ – 30 г (5 кцал)
Со и бибер – по укусу (0 кцал)
Припрема:

На тигању загрејте маслиново уље и пропржите шампињоне, паприку и спанаћ.
Умутите јаја, посолите и побиберите по укусу, па прелијте преко поврћа.
Пеците док се омлет не стегне.
Укупно: 250 кцал

Рецепт 6: Пилетина са тиквицама и пармезаном

Укусан и лаган оброк, савршен за ручак или вечеру.

Састојци:

Пилећи филе (печен) – 100 г (165 кцал)
Тиквице (гриловане) – 100 г (20 кцал)
Пармезан – 20 г (65 кцал)
Маслиново уље – 1 кашичица (5 г) (45 кцал)
Со и бибер – по укусу (0 кцал)
Припрема:

Грилујте пилећи филе и тиквице у тигању са маслиновим уљем.
Ставите све на тањир и поспите наренданим пармезаном.
Додајте со и бибер по укусу.
Укупно: 250 кцал

Рецепт 7: Чорба од поврћа и сочива

Здрава и хранљива чорба која се може послужити као оброк или предјело.

Састојци:

Сочиво – 50 г (170 кцал)
Шаргарепа (сецкана) – 50 г (20 кцал)
Целер (сецкани) – 30 г (5 кцал)
Парадајз (сецкани) – 50 г (10 кцал)
Црни лук (сецкани) – 30 г (10 кцал)
Маслиново уље – 1 кашичица (5 г) (45 кцал)
Бели лук – 1 чен (0 кцал)
Со и бибер – по укусу (0 кцал)
Припрема:

На маслиновом уљу пропржите црни и бели лук, шаргарепу и целер.
Додајте сочиво и парадајз, налијте водом и кувајте док сочиво не омекша.
Посолите и побиберите по укусу.
Укупно: 250 кцал

 

Рецепт 8: Лосос са поврћем

Лосос са поврћем је лагано, али хранљиво јело богато омега-3 масним киселинама, протеинима и витаминима.

Састојци:

Лосос (печен) – 80 г (160 кцал)
Броколи (барени) – 100 г (34 кцал)
Маслиново уље – 1 кашичица (5 г) (45 кцал)
Лимунов сок – 1 кашичица (0 кцал)
Со и бибер – по укусу (0 кцал)
Припрема:

Лосос испеците у тигању са маслиновим уљем док не добије златно-смеђу боју.
Паралелно обарите броколи у сланој води.
На тањир послужите лосос са броколијем, додајте маслиново уље, лимунов сок, со и бибер по укусу.
Укупно: 239 кцал

Рецепт 9: Грчки јогурт са орасима и медом

Здрав дезерт или доручак, богат протеинима и омега-3 масним киселинама.

Састојци:

Грчки јогурт – 100 г (55 кцал)
Ораси – 20 г (130 кцал)
Мед – 1 кашичица (10 г) (30 кцал)
Цимет – прстохват (0 кцал)
Припрема:

У чинији помешајте грчки јогурт, орахе и мед.
Додајте прстохват цимета.
Послужите одмах.
Укупно: 215 кцал

 

Рецепт 10: Туна салата са јајима

Комбинација протеина из туне и јаја чини ову салату савршеним оброком за свакога ко жели да уноси довољно протеина.

Састојци:

Туна (конзервирана, у сопственом соку) – 80 г (90 кцал)
Јаје (тврдо кувано) – 1 комад (70 кцал)
Краставац (сецкани) – 50 г (10 кцал)
Црни лук (сецкани) – 20 г (5 кцал)
Маслиново уље – 1 кашичица (5 г) (45 кцал)
Со и бибер – по укусу (0 кцал)
Припрема:

У чинији помешајте туну, јаје, краставац и црни лук.
Додајте маслиново уље, со и бибер, па све добро промешајте.
Послужите одмах.
Укупно: 220 кцал

Стилл

Бонус видео

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas