Ова домаћа пецива унеће у ваш дом дух Баварске
Баварска пецива одличан су избор за вечење грицкалице, али могу послужити и као укусне кифле за сендвиче за наредно јутро.
Прочитајте још: Деликатес од ТИКВИЦА И СЛАНИНЕ: Специјалитет ком још нико није одолео (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Доносимо вам једноставан рецепт који ћете обожавати...
Састојци:
- 450 грама меког брашна тип 400
- 1 кесица сувог квасца
- 1 кашичица шећера
- 1 кашичица соли
- 280 милилитара топлог млека
- 3-4 кашике маслиновог уља.
Састојци за кување:
- 3 литра воде,
- 60 грама соде бикарбоне
- крупна морска со за посипање
Припрема:
У 450 грама брашна направите удубљење, сипајте квасац шећер и топло млеко па оставите око 10 минута да се квасац активира. Затим додајте со и уље и замесите тврдо тесто. Покријте га фолијом и крпом и оставите да нарасте.
Нарасло тесто премесите па га поделите и направите жељене облике. Покријте их крпом и оставите да нарасту.
У дубљој и већој шерпи ставите воду да се кува. Када проври сипајте соду бикарбону, прокувајте 1 минут па убаците пецива да се прокувају до 1 минут. Спремите да вам буду близу, спустите у воду, када спустите последњи бројите до 30, и онда вадите по могућству редом којим сте стављали. Извадите их решеткастом кашиком на крпу да се оцеде, па пребаците на папир за печење, засеците, поспите морском сољу и пеците их на 220 степени око 20 минута, а свакако прилагодите печење својој рерни.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ