Кифлице можете да умесите и без коришћења квасца
Oglas
Потребно је:
- 1 јаје
- 50 мл уља
- 100 г шећера
- корица лимуна
- 350 г брашна
- мало брашна за посипање
- 1 прашак за посипање
- 4 кашике џема од кајсија (или било који други)
- 1 кашика гриза
Припрема:
У чинију умутити јаје са шећером, додати уље, корицу лимуна и брашна са прашком за пецивом. Замесити мекше тесто, и развити тање у круг, па исећи на троуглове. У сваки троугао ставити кашичицу џема и увити у кифлицу
Ређати у плех обложен пек папиром. Одмах ставити у врућу рерну на 200 степени Ц и пећи 30 минута.
Вруће кифлице уваљати у прах шећер, а онда се сладити.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas