Нећете им одолети!
Потребно:
-1коцкица свежег квасца
-0,5л млаког млека
-1 кашика соли
-2 кашике шећера
-2 јаја
-1 кашика сирћета
-1кг брашна + 250гр за мешење
-1 маргарин са укусом маслаца или 250гр маслаца
Фото: Схуттерстоцк
Прочитајте још: За успешан почетак дана: 3 одлична и укусна ПРЕДЛОГА ЗА ДОРУЧАК (РЕЦЕПТИ)
Припрема:
Ставити квасац са једном шољом млека да надође, заједно са кашиком соли и 2 кашике шећера и мало брашна. Када је квасац надошао, замесити тесто са остатком млека, јајима, брашном и кашиком сирћета. Лепо замесити тесто, и оставити да надође неких 30мин, прекрити крпом. Када је тесто надошло, мало га још умесити руком, и поделити на 8 јуфкица. Затим сваку јуфкицу развијати у малу кору, преко ње рендати маргарин (или маслац) по мало, па преко још једну малу развијену кору. Када овако наређате корице са наренданим маргарином између, развијте све у једну велику кору. Сећи по дијагонали, и филовати по жељи ( сир, џем, крем) и обликовати кроасане. Ређати их у плех са пек папиром, и премазивати са жуманцетом које је умућено са мало млека. По врху се може посути сусам или ким.
Одмах пећи у загрејаној рерни на 200Ц, када нарасту и добију боју, повећати температуру на 220-250Ц, док не буду скроз печени и златни.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ