Ova domaća peciva uneće u vaš dom duh Bavarske
Bavarska peciva odličan su izbor za večenje grickalice, ali mogu poslužiti i kao ukusne kifle za sendviče za naredno jutro.
Pročitajte još: Delikates od TIKVICA I SLANINE: Specijalitet kom još niko nije odoleo (RECEPT/VIDEO)
Donosimo vam jednostavan recept koji ćete obožavati...
Sastojci:
- 450 grama mekog brašna tip 400
- 1 kesica suvog kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 280 mililitara toplog mleka
- 3-4 kašike maslinovog ulja.
Sastojci za kuvanje:
- 3 litra vode,
- 60 grama sode bikarbone
- krupna morska so za posipanje
Priprema:
U 450 grama brašna napravite udubljenje, sipajte kvasac šećer i toplo mleko pa ostavite oko 10 minuta da se kvasac aktivira. Zatim dodajte so i ulje i zamesite tvrdo testo. Pokrijte ga folijom i krpom i ostavite da naraste.
Naraslo testo premesite pa ga podelite i napravite željene oblike. Pokrijte ih krpom i ostavite da narastu.
U dubljoj i većoj šerpi stavite vodu da se kuva. Kada provri sipajte sodu bikarbonu, prokuvajte 1 minut pa ubacite peciva da se prokuvaju do 1 minut. Spremite da vam budu blizu, spustite u vodu, kada spustite poslednji brojite do 30, i onda vadite po mogućstvu redom kojim ste stavljali. Izvadite ih rešetkastom kašikom na krpu da se ocede, pa prebacite na papir za pečenje, zasecite, pospite morskom solju i pecite ih na 220 stepeni oko 20 minuta, a svakako prilagodite pečenje svojoj rerni.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU