Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СЛАТКИШИ

Рапсодија УКУСА: Испробајте чаробну ПИСТАЋ торту са корама које се не пеку (РЕЦЕПТ)

Доносимо вам чаробну комбинацију слатких укуса у једној торти

1651178804_torta.png
Фото: InstagramScreenShot/ recepti_bajms
Oglas

Викенд је идеалан тренутак за окупљање целе породице, посебно уколико својим најближима понудите и сочну торту са пистаћима која ће им вратити осмехе на лице. Уколико је нисте правили до сад, обавезно пробајте. Лако се прави, не пеку се коре и брзо је готова.

Прочитајте још: Да ли је храна за мачке БЕЗБЕДНА ЗА ПСЕ? Све што треба да знате о "крађи" из мачјег џака

Састојци за корицу:

  • 300 грама млевеног кекса
  • 100 грама истопљеног путера
  • пар кашика млека
  • 1 кашика белог еурокрема

Састојци за слој са шумским воћем:

  • 400 грама црвеног воцћног микса
  • 2 кашике шећера
  • 1 ванилин шећер
  • 1 кашика лимуновог сока
  • 2 кашике густина
  • 4 кашике воде

Пистаћ слој:

  • 300 милилитара слатке павлаке
  • 200 грама крем сира (или маскарпоне)
  • 200 грама пистаћ крема

Прочитајте још: ТРИК СА ШИБИЦАМА: Убаците их у воду у којој кувате јаја и решите проблем који мучи сваку домаћицу

Бела чоколада слој:

  • 200 грама беле чоколаде
  • 100 милилитара слатке павлаке

Припрема торте:

Помешати миксером све састојке за корицу, треба да добијете лепљиву смесу коју ћете утиснути у калуп обложен пек папиром.

Воће, шећер, ванилин шећер и лимунов сок ставити у шерпицу и скувати. Када се скува изблендати па вратити у шерпицу на ринглу. Густин и воду одвојено сјединити па додати у воћни фил и мешати док се не згусне. Када се мало охлади, прелити преко кекса и ставити да се стегне.

Прочитајте још: НАЈЗНАМЕНИТИЈЕ СРПКИЊЕ: За многе од њих нисте чули, а дугујемо им велику захвалност

Умутити крем сир и пистаћ крем миксером, затим додати слатку павлаку и све умутити заједно па ставити у плех преко воћа.

Прочитајте још: Да ли знате зашто је ФЕРАРИ ЦРВЕНЕ БОЈЕ? Одговор има везе са ПРОШЛОШЋУ!

За бела чоколада слој ставити слатку павлаку да се загреје, додати јој белу чоколаду и када се скроз истопи и сједини сипати преко пистаћ фила и одложити у фрижидер да се добро стегне.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas