Доносимо вам чаробну комбинацију слатких укуса у једној торти
Викенд је идеалан тренутак за окупљање целе породице, посебно уколико својим најближима понудите и сочну торту са пистаћима која ће им вратити осмехе на лице. Уколико је нисте правили до сад, обавезно пробајте. Лако се прави, не пеку се коре и брзо је готова.
Прочитајте још: Да ли је храна за мачке БЕЗБЕДНА ЗА ПСЕ? Све што треба да знате о "крађи" из мачјег џака
Састојци за корицу:
- 300 грама млевеног кекса
- 100 грама истопљеног путера
- пар кашика млека
- 1 кашика белог еурокрема
Састојци за слој са шумским воћем:
- 400 грама црвеног воцћног микса
- 2 кашике шећера
- 1 ванилин шећер
- 1 кашика лимуновог сока
- 2 кашике густина
- 4 кашике воде
Пистаћ слој:
- 300 милилитара слатке павлаке
- 200 грама крем сира (или маскарпоне)
- 200 грама пистаћ крема
Прочитајте још: ТРИК СА ШИБИЦАМА: Убаците их у воду у којој кувате јаја и решите проблем који мучи сваку домаћицу
Бела чоколада слој:
- 200 грама беле чоколаде
- 100 милилитара слатке павлаке
Припрема торте:
Помешати миксером све састојке за корицу, треба да добијете лепљиву смесу коју ћете утиснути у калуп обложен пек папиром.
Воће, шећер, ванилин шећер и лимунов сок ставити у шерпицу и скувати. Када се скува изблендати па вратити у шерпицу на ринглу. Густин и воду одвојено сјединити па додати у воћни фил и мешати док се не згусне. Када се мало охлади, прелити преко кекса и ставити да се стегне.
Прочитајте још: НАЈЗНАМЕНИТИЈЕ СРПКИЊЕ: За многе од њих нисте чули, а дугујемо им велику захвалност
Умутити крем сир и пистаћ крем миксером, затим додати слатку павлаку и све умутити заједно па ставити у плех преко воћа.
Прочитајте још: Да ли знате зашто је ФЕРАРИ ЦРВЕНЕ БОЈЕ? Одговор има везе са ПРОШЛОШЋУ!
За бела чоколада слој ставити слатку павлаку да се загреје, додати јој белу чоколаду и када се скроз истопи и сједини сипати преко пистаћ фила и одложити у фрижидер да се добро стегне.
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ