Donosimo vam čarobnu kombinaciju slatkih ukusa u jednoj torti
Vikend je idealan trenutak za okupljanje cele porodice, posebno ukoliko svojim najbližima ponudite i sočnu tortu sa pistaćima koja će im vratiti osmehe na lice. Ukoliko je niste pravili do sad, obavezno probajte. Lako se pravi, ne peku se kore i brzo je gotova.
Pročitajte još: Da li je hrana za mačke BEZBEDNA ZA PSE? Sve što treba da znate o "krađi" iz mačjeg džaka
Sastojci za koricu:
- 300 grama mlevenog keksa
- 100 grama istopljenog putera
- par kašika mleka
- 1 kašika belog eurokrema
Sastojci za sloj sa šumskim voćem:
- 400 grama crvenog vocćnog miksa
- 2 kašike šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 kašika limunovog soka
- 2 kašike gustina
- 4 kašike vode
Pistać sloj:
- 300 mililitara slatke pavlake
- 200 grama krem sira (ili maskarpone)
- 200 grama pistać krema
Pročitajte još: TRIK SA ŠIBICAMA: Ubacite ih u vodu u kojoj kuvate jaja i rešite problem koji muči svaku domaćicu
Bela čokolada sloj:
- 200 grama bele čokolade
- 100 mililitara slatke pavlake
Priprema torte:
Pomešati mikserom sve sastojke za koricu, treba da dobijete lepljivu smesu koju ćete utisnuti u kalup obložen pek papirom.
Voće, šećer, vanilin šećer i limunov sok staviti u šerpicu i skuvati. Kada se skuva izblendati pa vratiti u šerpicu na ringlu. Gustin i vodu odvojeno sjediniti pa dodati u voćni fil i mešati dok se ne zgusne. Kada se malo ohladi, preliti preko keksa i staviti da se stegne.
Pročitajte još: NAJZNAMENITIJE SRPKINJE: Za mnoge od njih niste čuli, a dugujemo im veliku zahvalnost
Umutiti krem sir i pistać krem mikserom, zatim dodati slatku pavlaku i sve umutiti zajedno pa staviti u pleh preko voća.
Pročitajte još: Da li znate zašto je FERARI CRVENE BOJE? Odgovor ima veze sa PROŠLOŠĆU!
Za bela čokolada sloj staviti slatku pavlaku da se zagreje, dodati joj belu čokoladu i kada se skroz istopi i sjedini sipati preko pistać fila i odložiti u frižider da se dobro stegne.
Bonus video:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU