Торта се припрема сат времена, а једе пет минута!
Потребно је:
- 250 г шаргарепе
- 200 г бадема
- 200 г смеђег шећера
- 5 јаја
- кашичица рендане коре од лимуна
- пола кашичице прашка за пециво
- шака голице
- шака пистаћа
- пола кашичице цимета
- слатка павлака за кување
Прочитајте још: Комарци МРЗЕ овај мирис и беже од њега, а прави се лако
За глазуру:
- 100 г путера
- 200 г крем сира
- 30 г шећера у праху
- шаргарепа
Прочитајте још: Јело за врућину: Витамински пиринач даје снагу, а припрема се брзо (РЕЦЕПТ)
Припрема:
Умутите жуманца, шећер и лимунову кору, па додајте млевене бадеме, прашак за пециво, цимет и листиће пистаћа. Добро промешајте. Изрендану шаргарепу умешајте у тесто и додајте умућен снег од беланаца. Тесто пеците у претходно загрејаној рерни на 180 степени око 45 минута. Поделите га на два дела, па између премажите умућеном слатком павлаком.
Умутите путер, шећер и крем сир и том глазуром премажите кору. Украсите торту очишћеном шаргарепом. Оставите је у фрижидеру да одстоји неко време.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ