Уколико немате идеју за савршен породични слаткиш, ево предлога.
Ова торта је јако једноставна и декоративна, а укус можете поредити са неким добрим освежавајућим чиз-кјком. Рерну оставите искључену, припремите тигањ за палачинке и крените у акцију.
Прочитајте још: Фаталан, шармантан и невероватно паметан: Да ли знате ко је био први БЕОГРАДСКИ ПЛЕЈБОЈ - Завео је три најлепше Југословенке, па им сломио срце
Састојци за палачинке:
- 2 јаја
- 2-3 кашике шећера
- 1 кашичица ванилин шећера
- прстохват соли
- 300 милилитара млека
- 180 грама брашна
- 20 грама какао праха
- 200 милилитара вреле воде
- 2 кашике уља
Састојци за крем:
Прочитајте још: Где би требало да поставимо полицу са књигама према ФЕНГ СХУИ правлима? Ево шта доноси негативну енергију
- 15 грама желатина
- 700 грама павлаке
- 1 кашичица ванилин шећера
- 150 грама шећера у праху
Састојци за фил:
- 300 грама брескви из конзерве на коцкице
- 150 грама вишања без коштица.
Припрема торте од палачинака:
Замутити палачинке од наведених састојака, додавајући део по део млека, а на крају врелу воду, па оставити да одмара 20 мин и пећи палачинке.
Прочитајте још: Мистерија Стоунхенџа је КОНАЧНО РЕШЕНА - стручњаци успели да открију чему је служио (ФОТО)
Потопити 15 грама желатина са 100 милилитара хладне воде и оставити да набубри 5 мин. Помешати павлаку и шећере, на крају додати истопљен желатин.
Поступак слагања:
Обложити фолијом калуп пречника 20 центиметара. Прву палачинку распоредити на дно калупа. Расподелити 5 до 6 кашика крем по палачинци. Потом, у мање посуде ставити по једну палачинку, пунити са кремом и воћем, формирајући мале врећице. Врећице распоредити у припремљени калуп. Сада, расподелити остатак воћа и креме по врху врећица.
Прочитајте још: Био је врло дрзак и смео, а увек је држао до своје речи: Да ли знате ко је био српски Робин Худ?
Не брините још све изгледа неуредно, али када дођете до пресека торте чека вас право уметничко дело. За крај, затворити торту са задњом палачинком, сакривајући рубове према унутра. Затворити све фолијом и оставити преко ноћи у фрижидеру.
Припремити прелив од 100 грама чоколаде, 15 грама масалаца и све заједно истопити па прелити преко торте.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ