Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СЛАТКИ ЗАЛОГАЈИ

Ово је СЕНЗАЦИЈА: Испробајте невероватно сласну торту од ПАЛАЧИНКИ (РЕЦЕПТ)

Уколико немате идеју за савршен породични слаткиш, ево предлога.

1646915143_torta.png
Фото: ИнстаграмСцреенСхот/фоодловерс.херцеговке
Oglas

Ова торта је јако једноставна и декоративна, а укус можете поредити са неким добрим освежавајућим чиз-кјком. Рерну оставите искључену, припремите тигањ за палачинке и крените у акцију.

Прочитајте још: Фаталан, шармантан и невероватно паметан: Да ли знате ко је био први БЕОГРАДСКИ ПЛЕЈБОЈ - Завео је три најлепше Југословенке, па им сломио срце

Састојци за палачинке:

  • 2 јаја
  • 2-3 кашике шећера
  • 1 кашичица ванилин шећера
  • прстохват соли
  • 300 милилитара млека
  • 180 грама брашна
  • 20 грама какао праха
  • 200 милилитара вреле воде
  • 2 кашике уља

Састојци за крем:

Прочитајте још: Где би требало да поставимо полицу са књигама према ФЕНГ СХУИ правлима? Ево шта доноси негативну енергију

  • 15 грама желатина
  • 700 грама павлаке
  • 1 кашичица ванилин шећера
  • 150 грама шећера у праху

Састојци за фил:

  • 300 грама брескви из конзерве на коцкице
  • 150 грама вишања без коштица.

Припрема торте од палачинака:

Замутити палачинке од наведених састојака, додавајући део по део млека, а на крају врелу воду, па оставити да одмара 20 мин и пећи палачинке.

Прочитајте још: Мистерија Стоунхенџа је КОНАЧНО РЕШЕНА - стручњаци успели да открију чему је служио (ФОТО)

Потопити 15 грама желатина са 100 милилитара хладне воде и оставити да набубри 5 мин. Помешати павлаку и шећере, на крају додати истопљен желатин.

Поступак слагања:

Обложити фолијом калуп пречника 20 центиметара. Прву палачинку распоредити на дно калупа. Расподелити 5 до 6 кашика крем по палачинци. Потом, у мање посуде ставити по једну палачинку, пунити са кремом и воћем, формирајући мале врећице. Врећице распоредити у припремљени калуп. Сада, расподелити остатак воћа и креме по врху врећица.

Прочитајте још: Био је врло дрзак и смео, а увек је држао до своје речи: Да ли знате ко је био српски Робин Худ?

Не брините још све изгледа неуредно, али када дођете до пресека торте чека вас право уметничко дело. За крај, затворити торту са задњом палачинком, сакривајући рубове према унутра. Затворити све фолијом и оставити преко ноћи у фрижидеру.

Припремити прелив од 100 грама чоколаде, 15 грама масалаца и све заједно истопити па прелити преко торте.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas