Нису вам потребни никакви додатни састојци
Тешко је замислити домаће торте и колаче без јаја, маргарина или ораха. Ако правите посластице са овим намирницама, важно је да их извадите из фрижидера неколико сати пре употребе. Јаја ће се лакше умутити и боље нарасти уколико нису хладна, нарочито ако иду у кору за торту.
Лакше и брже умутићете и маргарин, ако је пре тога био на собној температури. Фил ће имати кремасту структуру и једноставније ће се сјединити са осталим састојцима.
Уколико у колач или торту стављате орахе, кулинарски мајстори саветују да их пре тога просушите у рерни на тихој температури.
С друге стране, није свеједно ни како сечете торту. Добићете лепе и правилне парчиће ако после сваког реза нож кратко спустите у хладну воду. Али ово правило не важи за сечење кремастих торти, у овом случају нож би требало наквасити топлом водом.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ