Торта врхунског укуса, која се топи у устима.
Из Бакине кухиње стиже рецепт који ће свима послужити када им треба брза слатка посластица.
Потребно је:
1 јаје
100 гр шећера
1 ванилин шећер
150 мл млека
50 мл уља
4 кашике џема
230 гр брашна
1 прашак за пециво
За надев:
1 л млека
4 кашике шећера + 1 кашика прах шећера
1 кашика екстрата од ваиле
4 пудинг од ваниле
200 гр маслаца
100 гр печених ораха сецканих
Припрема:
Прво правимо фил:
У млеко ставимо шећер и ванилу па закувамо пудинг. Покријемо фолијом да се потпуно охлади, Умутимо маслац са 1 кашиком прах шећера па сјединимо са охладјеним пудингом. Додамо пола печених сецкани ораха
Кора:
У чинију умутимо миксером јаје са шећером додамо ванилу, млеко, уље, џем, брашно са прашком за пећење и измешамо.
Разлијемо у велико плех који смо обложили пек папиром, Печемо на 200 степени Ц око Прохладимо. Исечемо на три траке. Сваку траку филујемо надевом и увијемо , Следећу опет премажемо и наставимо навијати у круг .
Премажемо остатком фила и поспемо остатком печених ораха. лешника или несланих кикирикија. Оставите један дан у фрижидеру да упије.