Уколико вам је понестало идеја за одличан слаткиш, имамо предлог за вас
Кнедле са шљивама резервисане су за рану јесен или зиму, а пролеће са за савршене, домаће кнедле са кремом. Уместо крема, можете се определити и за омиљени џем.
Прочитајте још: Исеците црни лук БЕЗ СУЗА уз помоћ ОВА 4 трика! (ВИДЕО)
Састојци за припрему:
- 100 грама брасна
- 100 грама гриза
- 350 милилитара млека
- 50 милилитара уља
- крем
- 100 грама презли
- 5 кашика шећера
Припрема кнедли са кремом:
У шерпицу сипајте 350 милилитара млека и уље. Оставите да прокључа. Додате гриз и брашно и скувате уз стално мешање. Оставите да се прохлади.
Прочитајте још: Како се ПРАВИЛНО спрема КУПУС САЛАТА: Кључ је у редоследу састојака! (РЕЦЕПТ/ФОТО)
Пропржите на мало уља презлу, па додате на крају шећер и помешајте.
Сипајте у дубоку шерпу воду и додате 1 кашичицу соли, оставите да прокључа. Узимате шаком тесто и развијете на длану, пуните по жељи, затворите и обликујете лоптицу па убаците у шерпу са водом. Када се подигну на површину, готове су. Онда их само уваљате у презлу, оставите да се прохладе, а онда густирајте.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ