Ukoliko vam je ponestalo ideja za odličan slatkiš, imamo predlog za vas
Knedle sa šljivama rezervisane su za ranu jesen ili zimu, a proleće sa za savršene, domaće knedle sa kremom. Umesto krema, možete se opredeliti i za omiljeni džem.
Pročitajte još: Isecite crni luk BEZ SUZA uz pomoć OVA 4 trika! (VIDEO)
Sastojci za pripremu:
- 100 grama brasna
- 100 grama griza
- 350 mililitara mleka
- 50 mililitara ulja
- krem
- 100 grama prezli
- 5 kašika šećera
Priprema knedli sa kremom:
U šerpicu sipajte 350 mililitara mleka i ulje. Ostavite da proključa. Dodate griz i brašno i skuvate uz stalno mešanje. Ostavite da se prohladi.
Pročitajte još: Kako se PRAVILNO sprema KUPUS SALATA: Ključ je u redosledu sastojaka! (RECEPT/FOTO)
Propržite na malo ulja prezlu, pa dodate na kraju šećer i pomešajte.
Sipajte u duboku šerpu vodu i dodate 1 kašičicu soli, ostavite da proključa. Uzimate šakom testo i razvijete na dlanu, punite po želji, zatvorite i oblikujete lopticu pa ubacite u šerpu sa vodom. Kada se podignu na površinu, gotove su. Onda ih samo uvaljate u prezlu, ostavite da se prohlade, a onda gustirajte.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU