Доносимо вам рецепт за традиционални народни колач коме нико не може одолети.
Хладни дани идеално се слажу са јаким, традиционалним колачима какве су хурмашице или урмашице, зависи како су записане у бакином кувару. Иначе, реч је о традиционалном колачу који долази из Босанско-херцеговачких предела.
Састојци за припрему колача:
Прочитајте још: ТРАГЕДИЈА: Популарна певачица преминула у 48. години
- 3 јаја
- 3 мале шољице шећера
- 1 ванилин шећер
- 3 мале шољице уља
- 12 малих шољица финог глатког брашна
- 1 прашак за пециво
Састојци за припрему шећерног сирупа:
Прочитајте још: Боја косе много говори о ТЕМПЕРАМЕНТУ: Шта значи ако имате плаву, црну или црвену косу, а шта ако често мењате боју?
- 9 малих шољица шећера
- 8 малих шољица воде
- 1 ванилин шећер
- лимун по укусу
Припрема:
Јаја умутите ручно пјењачом, додајте шећер, ванилин шећер, уље, брашно помијешати с прашком за пециво и постепено додавати у смесу. Ако је тијесто љепљиво додати још мало брашна. Формирати хурмашице, поредати у подмазану тепсију, и пећи на 190 степени око 20 минута. Све док лепо не порумене.
Прочитајте још: Седам занимљивих ЖЕНСКИХ имена која су изведена од БИЉАКА
На другој страни умешајте обичан и ванилин шећер и воду скувајте, па додајте сок од лимуна. Хладним шећерним преливом, прелијте топле хурмашице. Украсите по жељи, предлажемо орасе.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ