Топе се у устима, најбоље одмах ставите дуплу меру
Oglas
Да бисте направили урмашице потребно је:
За тесто
- 450 г брашна
- 2 јаја
- 2 шољице (од 100 мл) шећера
- 2 шољице уља
- 1 прашак за пециво
За прелив:
- 7 шољица шећера
- 7 шољица воде
- 1 кесица ванил шећера
- 1 лимун
Припрема:
У чинији умутите јаја са шећером. Додајте уље па мутите док маса не постане глатка. Полако додајте брашно са прашком за пециво, руком умесите глатко тесто, ни тврдо ни меко. Од теста узимајте по мало и длановима обликујте ваљке. Урмашице ређајте у подмазан плех и виљушком одозго направите шару. Пеците 20 минута у загрејаној рерни на 200 степени, односно док не порумене.
Прелив: Скувајте воду, оба шећера и лимун исечен на колутове. Кад се мало згусне прелијте вруће урмашице. Окрените их после неколико минута да упију прелив. Најбоље је да одстоје преко ноћи.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas