Понекад је најједноставније и најјукусније. Урмашице су сигуран избор када је празнична трпеза у питању
![1619434251_urmasica.JPG](/cache/images/1/f/d/9/b/1fd9bdc9f2a6494a53ed0ffdc93fc3cd633287ef.jpg)
Иако већина практикује новије колаче, без печења са "модерним"састојцима, ништа не може заменити стару добру урмашицу - традиционалну посластицу и краљицу свих трпеза.
Најбољи колачи наших бака увек замиришу на детињство, а уколико желите да за наступајуће празнике обрадуејте укућане, ево најједноставнијег рецепта уз помоћ ког ће вам овај старински добри колач увек успети.
Састојци:
3 јаја– 3 мале шољице шећера– 3 мале шољице уља– 12 шољица брашна (ако је тесто мекше додајте још)– прашак за пециво
За прелив:
9 шољица шећера– 8 шољица воде
Припрема:
Јаја измутит виљушком и додати шећер па још мало измутити. Затим додати и уље па измутити. Додати брашно и прашак за пециво па измешати кашиком. Ако тесто испадне премекано, још мало брашна додати.
Формирајте урмашице, слажите их у побрашњену тепсију једну до друге и пеците 20-25 мин на 180 °Ц (нека фино порумене). Ко воли може додати и жгарицу ораха унутра.
За прелив шећер и воду добро умутити и тако хладним залити топле урмашице.