Џејми Оливер зна како да направите најукусније кувано вино.
Кувано вино је један од омиљених зимских напитака јер утиче на расположење и греје тело. Сладак укус и божанствен мирис куваног вина доприноси томе да овај напитак попију и они који нису љубитељи вина.
Може се спремити од само три састојка, а може се и експериментисати, како би се добио савршен укус.
Прочитајте још: Нико неће моћи да јој одоли: Направите ТОПЛУ ЧОКОЛАДУ као професионалац (РЕЦЕПТ)
Познати кувар Џејми Оливер открива свој рецепт за најбоље домаће кувано вино. Његова тајна је у пажљиво бираним зачинима који појачавају арому, као и у начину припреме који захтева стрпљење и пажљиво праћење редоследа намирница.
Кувано вино треба да се лагано кува, како би се сви укуси фино стопили.
Рецепт Џејмија Оливера за кувано вино
Састојци:
2 флаше црног вина
1 лимун
1 лимета
2 клементине
200 г шећера
6 каранфилића
штапић цимета
махуна ваниле
2 звездаста аниса
цели мускатни прашчић
3 ловорова листа
Припрема:
За почетак огулите кору лимуну, лимети и клементинама. Потом ставите шећер да се кува, па му додајте кору и исцеђени сок клементине.
Након тога смеси додајте каранфилић, цимет, ловоров лист и нарендајте мускатни орашчић. Додајте ванилу, па сипајте количину вина да прекрије шећер.
Кад проври, оставите напитак да се кува око 5 минута, док не постане густи сируп.
Шећер и зачини прво треба да се фино загреју, јер ако се загревају након што додате вино, алкохол ће испарити.
Кад се створи сируп, смањите температуру и додајте анис и остатак вина. Загревајте вино на лаганој ватри, а после пет минута, сипајте у чаше, декоришите по жељи и уживајте у укусу.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ