Ови трикови ће вам олакшати кување и чување намирница.
Ово су мали али и те како ефикасни кухињски трикови који ће вам решити неке од проблема попут труљења салате, преливања прекипеке воде, клијање кромпира.
Изненадићете се када видите шта све можете да урадите са концем за зубе, дрвеном варјачом, убрусом.
Прочитајте још: ТРИ једноставна трика за скидање флека са ТЕПИХА уз помоћ КРОМПИРА, КИСЕЛЕ ВОДЕ и ПРАШКА ЗА ПЕЦИВО
- Конац за зубе вам може помоћи да исечете мекано тесто или сир, а да га не згњечите.
Омотајте један крај конца о кажипрст леве руке, други крај конца о кажипрст десне и само превуците преко масе коју желите да исечете.
- Уколико желите да спречите кромпир да проклија, убаците једну јабуку у кесу са кромпирима које одлажете.
Прочитајте још: Трикови и савети за НАЈМЕКАНИЈЕ ШНИЦЛЕ: 4 ТАЈНЕ искусних домаћица
- Дрвену варјачу ставите преко шерпе, како бисте спречили преливање кипуће воде.
- Ако воће попут јагоде, малине, кајсије, брескве одлажете у замрзивач, увек га пакујте у посуде и сваки ред воћа добро поспите шећером.
Шећер не дозвољава мразу да продре у воће и одузме му природан укус. Кад га одмрзнете, воће ће бити као свеже.
- Како бисте продужили рок трајања млеку из тетрапака, у отворени тетрапак сипајте мало соли. Млеко неће бити слано, и неће се брзо покварити.
- Папирним убрусом сачувајте свежину зелене салате. Салату умотану у папирни убрус ставите у фрижидер и на тај начин ћете спречити кондензацију због које вам салата брже пропада и трули.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ