Avokado se sve češće koristi u ishrani, a da li znate da ne bi trebalo da ga sečete metalnim nožem?
Kao i drugo voće, posle sečenja potamni zbog enzima koji u kontaktu s vazduhom menja boju, a upotreba metalnih noževa ubrzava taj proces.
Pročitajte još: Napravite MELEM za opekotine od TRI sastojka koje ima svaka kuća
Ukoliko želite da što duže ostane u svežem stanju isecite ga plastičnim ili keramičkim nožem. I tada će reagovati, ali sporije nego kada koristite metalnu oštricu.
Koristite keramički nož za sečenje namirnica.
Bez obzira na to što redovno perete kuhinjski pribor i mislite da je besprekorno čist, neke stvari bi trebalo menjati makar jednom godišnje. Među njima je i daska za sečenje namirnica. Bilo da je drvena ili plastična, na svakoj se vremenom stvore sitne pukotine u kojima se sakupljaju bakterije.
Pročitajte još: Znate li kada palačinke treba okrenuti na drugu stranu? Otkrivena tajna iskusnih kuvara (Foto/Video)
Jednom godišnje promenite i drvene varjače koje takođe sakupljaju bakterije, a mogu da budu opasne, jer njima mešamo hranu.