Авокадо се све чешће користи у исхрани, а да ли знате да не би требало да га сечете металним ножем?
Као и друго воће, после сечења потамни због ензима који у контакту с ваздухом мења боју, а употреба металних ножева убрзава тај процес.
Прочитајте још: Направите МЕЛЕМ за опекотине од ТРИ састојка које има свака кућа
Уколико желите да што дуже остане у свежем стању исеците га пластичним или керамичким ножем. И тада ће реаговати, али спорије него када користите металну оштрицу.
Користите керамички нож за сечење намирница.
Без обзира на то што редовно перете кухињски прибор и мислите да је беспрекорно чист, неке ствари би требало мењати макар једном годишње. Међу њима је и даска за сечење намирница. Било да је дрвена или пластична, на свакој се временом створе ситне пукотине у којима се сакупљају бактерије.
Прочитајте још: Знате ли када палачинке треба окренути на другу страну? Откривена тајна искусних кувара (Фото/Видео)
Једном годишње промените и дрвене варјаче које такође сакупљају бактерије, а могу да буду опасне, јер њима мешамо храну.