Oglas
· · Komentari: 0

Crni luk je deo brojnih jela, a ovako se najbolje prži: U čemu grešimo?

Nijedno jelo ne može da se zamisli bez luka

1709208683_shutterstock_532528303.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Svi crni luk prže na isti način, ali ako želite da bude hrskaviji i ukusniji, onda je bitno da znate neke "cake". Ako crni luk ispržite kako treba, jelo će biti neuporedivo ukusnije. 

Nije to nikakva nauka, ali postoje neki sastojci koji mogu mnogo da vam olakašaju. Takođe, pročitajte i kako da se kuća ne usmrdi prilikom prženja crnog luka.

So

Ako luk pržite kako biste ga zasebno jeli, onda ga posolie 30 sekundi pre kraja, a ako ga koristite za pripremu drugih jela, onda odmah posolite.

Temperatura

Bitna je pravilna temperatura. Prvo zagrejte tiganj, a onda dodajte i seckan crni luk. Smanjite temperaturu i pržite dok ne omkeša. Naravno posolite. Ako vam je potreban hrskav crni luk, sve vreme pržite na visokoj temperaturi. 

Šećer

Ako želite da napravite hrskav crni luk, onda obavezno dodajte kašičicu šećera. 

Soda bikarbona

Malo sode bikarbone značajno će poboljšati kvalitet prženog luka.

(Stvar ukusa)

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas