Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТРИКОВИ ИСКУСНИХ ЦВЕЋАРА: Пре заливање ставите неки од следећих састојака у биљке

Да би биљке цветале лепше и бујније, треба их добро неговати, а то не значи да их редовно заливамо само водом

1725010607_Foto-Shutterstock-biljke-trikovi.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Послушајте ове необичне савете цвећара.

Ако нисте знали, све биљке воле шећер. Пре заливања по земљи у саксији поспите кашичицу шећера, јер он подстиче раст биљке. Фикусе, на пример, једном месечно заливајте заслађеном водом. У литар воде растворите кашику шећера, а листове пребришите памучном крпицом натопљеном млеком. То ће допринети сјају и лепоти биљке.

Рицинусово уље за цветање

У литар воде, која је одстајала неколико дана, додајте кафену кашику рицинусовог уља. Флашу добро затворите и добро промућкајте. Рицинусово уље треба да се раствори и добро сједини са водом, да не би опекло корен биљака. Одмах после мућкања, док се уље није подигло, залијте цвеће. Ако биљка цвета једном годишње, довољна је једна таква прихрана. Ако биљка цвета стално, потребно ју је прихрањивати једном месечно.

Аспирин за имунитет

Отпорност собних биљака је већа када јој листове прскате раствором аспирина или андола. У литру воде растворите 300 мг таблете, па тиме попрскајте биљке.

Против штеточина

Ако сте приметили да цвеће почиње да вам вене из необјашњивих разлога – узрок могу бити ситне штеточине, мушице, које је тешко уочити голим оком.

У овом случају, биће од користи следећи трик са палидрвцима. Забодите их главицама окренутим у земљу, на удаљености 5 цм од руба саксије, и залијте цвеће. После два дана, замените шибице новим, а после још два дана мушице ће нестати. Фосфор и сумпор, који се налазе у саставу смесе главе шибица, продиру у земљиште и ослобађају биљку од незваних гостију.

Да бисте спречили појаву гљивица, користите бакарне новчиће. Ставите неколико новчића у земљиште око биљке и бакар ће их неутралисати.

Кад желите да проверите да ли биљка има довољно воде, куцните о саксију ноктом. Ако чујете туп звук, све је у реду. Ако је звук танак и оштар, вашој биљци је потребна вода

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas