Ове чудесне биљке нису само додатак јелима који ће побољшати укус, већ се ради о правим природним ризницама здравља благотворних учинака
Зачинско биље допринеће невероватно добром укусу хране коју припремамо, али једнако тако својим састојцима ће имати и невероватан учинак на здравље. Доносимо вам три зачинске биљке које морамо конзумирати сваког дана, али и здравствене користи које ће нам донети свака од њих појединачно.
Прочитајте још: ГРИЦКАЊЕ НОКТИЈУ није ЗДРАВО: Ови савети ће вам помоћи да ЗАБОРАВИТЕ НА ОВУ НАВИКУ
Босиљак
Ова зачинска биљка је пуна витамина А и гвожђа, есенцијалних уља снажних антибактеријских и антиоксидативних дејстава. Препоручује се да га користите свеже насецканог као додатак салатама и тестенини.
Першун
Прочитајте још: НЕВЕРОВАТНО: Да ли су ово исте особе? Овако младе изгледају ПРЕ И ПОСЛЕ шминкања (ФОТО)
Першун сјајно јача имунитет, избацује вишак накупљене течности из тела и јача кости. Ова биљка је најбољи риродни освеживач даха, нарочито након лука или или белог лука у храни. Можете га ставити готово у свако јело.
Прочитајте још: ПЕСИМИСТИ, ОПСТИМИСТИ ИЛИ РЕАЛИСТИ: Којој групи ви припадате и шта оне значе?
Рузмарин
Ова биљка садржи кафеинску и рузмаринску киселину, два моћна антиоксиданса са лековитим деловањем и одличан је извор витамина Е. Добро подноси сушу и сиромашно тло па га можете садити у теглицама и држати на својој тераси без страха.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ